AESA obre el termini per a la conversió de certificats de pilots dron

Superada la data de l’1 de gener no es convertirà cap certificat o llicència

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha obert el tràmit per a la conversió dels certificats de pilot de dron, emesos abans de l’entrada en aplicació de la normativa europea el 31 de desembre de 2020. El procés d’actualització estarà disponible fins a l’1 de gener de 2022. A partir d’aquesta data, no es convertirà cap certificat o llicència.

El tràmit de sol·licitud de conversió de certificats es realitza a través de la seu electrònica d’AESA i està accessible en aquest enllaç, on també es pot veure un vídeo guia de sol·licitud de conversió de certificats i un document d’orientació.

La conversió l’han de realitzar els aquells pilots de drons/UAS que tinguin formació acreditada conforme a la normativa nacional prèvia a l’entrada en aplicació del Reglament d’Execució (UE) 2019/94

Els pilots hauran de complir uns requisits bàsics pel que fa a les dates d’expedició de certificats i llicències segons la finalitat de l’activitat realitzada i, a més, hauran de realitzar un curs pont de conversió de la part teòrica i pràctica.

AESA informa, també, que el procés de revisió de certificats i llicències no és automàtic i pot prolongar-se en el temps.

Consulta aquí tota la informació