AIRK Drones no ha deixat de volar durant el 2018

Els companys d’AIRK Drones ens presenten l’activitat que han dut a terme durant els darrers 6 mesos de 2018.

Article original d’AIRK.

03 de gener de 2019 –AIRK Drones va iniciar l’any a gran velocitat, realitzant i participant en tota mena d’activitats, i la segona meitat de 2018 no ha estat menys. Ara que ens apropem al 31 de desembre, és un bon moment per recordar les activitats de l’empresa en aquests darrers mesos.

Smart Drone Challenge


El 22 de juliol AIRK va participar com a jurat en l’Smart Drone Challenge, la competició anual organitzada per Educaires en la que diversos grups d’estudiants han de desenvolupar un dron per resoldre un repte social.

Candelaria Drone Festival

Pocs dies més tard, el 31 de juliol, va arrencar el Candelaria Drone Festival, un gran esdeveniment de tres dies de durada organitzada per l’Ajuntament de Candelaria (Tenerife) i l’Associació LleidaDrone. Els assistents a la trobada van poder gaudir de conferències, curses de drons i moltes més activitats. El CEO d’AIRK, David Matanzas, va relatar la seva experiència personal com a cap de la companyia.

Saba-TIC 2018

Els dies 8 i 9 de setembre, AIRK va acudir a la fira tecnològica  Saba-TIC 2018, organitzada per DDC-dronesdecarreras.com a Sabadell (Barcelona). Allà van poder col·laborar amb els més petits, ensenyant-los a pilotar nano-drons.

IV Convenció AEDRON

El 16 de setembre, AEDRON, l’Asociación Española de Drones y Afines, va celebrar la seva IV convenció anual. David Matanzas va impartir un taller sobre impressió 3D aplicada a la fabricació de drons.

Fira agrària de Sant Miquel

Per tancar el mes, els dies 29 i 30 de setembre AIRK va participar a la Fira Agrària de Sant Miquel, organitzada per l’Associació LleidaDrone. Entre molts altres ministres i autoritats, els participants d’AIRK van tenir l’oportunitat de mostrar els seus drons al ministre espanyol d’Agricultura, Luís Planas.

Fira del Vent

Els vents d’octubre van portar AIRK fins a El Pla de Santa Maria (Tarragona), on els dies 13 i 14 es va celebrar la Fira del Vent. Aquesta fira té els seus orígens al segle XIX i avui dia s’ha reconvertit en punt de trobada per a dispositius de vol. Durant dos dies, més de 150 pilots van poder experimentar i jugar amb nano-drons.

Formació de RPAS a la Cambra de Comerç de Terrassa

AIRK va impartir una conferència sobre aspectes tècnics en el disseny de RPAS i el seu manteniment durant la formació de pilots de RPAS organitzada per AlAire Pilotos i Aerofor amb la Cambra de Comerç de Terrassa.

1ª Jornada sobre Drons Policials a Catalunya

Tres días después, AIRK asistió con AEDRON a las jornadas que organizaron los Mossos d’Esquadra, el cuerpo de la policía de Cataluña, en las cuales se formó a agentes de todo el territorio nacional con conocimientos sobre RPAS, regulación, marco aplicable, y sobre el futuro reglamento europeo que entrará en vigor dentro de pocos meses.

Tres dies més tard, AIRK va assistir de la mà d’AEDRON a les jornades organitzades pels Mossos d’Esquadra i on va participar també Catalonia Smart Drones. En aquestes jornades es va formar a agents de tot el territori amb coneixement sobre RPAS, regulació, marc aplicable i futur del reglament europeu que entrarà en vigor d’aquí a pocs mesos.

Sitges Xmas Drone Fair

El 6 de desembre va tenir lloc a la platja de la Fragata de  Sitges (Barcelona) la Sitges Xmas Drone Fair, una nova fira dedicada al món dels drons recreatius i organitzada per ARWorks. AIRK hi va participar impartint una conferència sobre drons més enllà del sector audiovisual.

Insights by GR-EXFinalment, el dia 11 de desembre va tenir lloc a La Nau (Madrid) l’esdeveniment Insights, organitzat per Global Robot Expo. En aquesta important jornada sobre Vehicles No Tripulats per a Seguretat i Vigilància, David Matanzas va realitzar una conferència a forces i cossos de seguretat i a empreses privades de seguretat sobre els diferents usos que es poden donar als sistemes no tripulats en l’àmbit de la seguretat, i sobre com AIRK permet adaptar-se i implementar-se en qualsevol entorn de seguretat, ja sigui amb UAVs o amb UGVs.

 

Quins nous reptes esperen els companys d’AIRK per l’any vinent? De moment, ens anuncien que tornen al Mobile World Congress a finals de febrero de 2019 i ens desitges bones festes i feliç any nou!