Aproxima’t al món dels sensors fotònics miniaturitzats amb Catalonia Smart Drones

Catalonia Smart Drones col·labora amb la celebració del workshop ‘Sensors fotònics miniaturitzats per a drons’ que tindrà lloc al BCN Drone Center. Els associats a la comunitat tindran un descompte en la inscripció.

31 octubre 2017 – El pròxim 7 de novembre el BCN Drone Center acollirà una jornada per explorar noves aplicacions de les tecnologies fotòniques en l’àmbit dels drons. Concretament, la trobada analitzarà la miniaturització de sensors, les càmeres multiespectrals configurables i els sistemes lidar per drons.

La jornada va dirigida a directors tècnics, d’R+D, d’innovació o CEOs d’empreses del sector de l’aviació no tripulada i empreses i centres de recerca experts en l’aplicació de les tecnologies de la llum. Està organitzada pel Southern European Cluster in Photonics and Optics (SECPhO) en col·laboració amb el BCN Drone Center i Catalonia Smart Drones.

Les xerrades i activitats giraran entorn de 3 eixos d’innovació: miniaturització de sensors; càmeres multiespectrals configurables i la seva estabilitat radiomètrica, i els sistemes lidar per drons.

Quan: 7 de novembre, de 10 a 17h.
On: BCN Drone Center. Camí del Espinoi S/N-08180 Moià (Barcelona).
Com arribar: Hi haurà un servei de microbús proporcionat per SECPhO amb sortida a les 8:45h des de l’Estació de Sants i tornada a les 16:30 des del BCN Drone Center.
Preu: 75€ per socis de SECPhO i Catalonia Smart Drones. 250€ per no socis. Inclou dinar de networking, coffe breaks, exhibició, gestió B2B i trasllats.
Registretota la informació sobre l’esdeveniment mitjançant aquest enllaç.

Agenda

10:15h   Registre i benvinguda

10:30h   Inici del workshop i presentació

10:45h   Nou marc jurídic de les aeronaus pilotades per control remot. Jordi Santacana, CEO de BCN Drone Center

11:00h  Repte 1: Miniaturització de sensors.

  • Jordi Salvador, Director de Projectes R+D a CATUAV · “Càmeres d’alta resolució per mini-UAV”
  • Samuel Sordo, Enginyer de Control i Electrònica, Micro-Satel·lits a l’IACTec-Instituto de Astrofísica de Canarias · “Reptes en el disseny de càmeres compactes d’alta resolució per aplicacions d’observació de la Terra des d’òrbita baixa”
  • Ricardo Díaz, cap del departament d’Instrumentació i Automàtica a AINIA Centro Tecnológico · “Nous sensors òptics i el seu potencial per aplicacions en entorns oberts”
  • Debat

11:40h   Coffee Break – Networking – Exhibició de vol

12:10h   Repte 2: Càmeres multiespectrals configurables i estabilitat radiomètrica de les càmeres

  • Marcel Robuster, director d’operacions a E-STRATOS GEOSYSTEMS. “Avantatges i limitacions de la teledetecció amb sistemes dron en l’agricultura”
  • Ramon Villanova, Sales Manager a PHOTON LINES · “Càmera hiperespectral miniatura”
  • Debat

12:55  Repte 3: Sistemes Lidar per Drons

  • Pere Molina, Advanced Applications Programme Manager a GEONUMERICS · “Reptes en la fotogrametria i captura LiDAR amb drone”
  • Debat

13:35h  Julián Gallego, director comercial de certificació a ALTER TECHNOLOGY · “Evaluació de conformitat per una operació segura: Calificació de Tecnologies fotòniques en l’àmbit dels drons”.

13:45h  Luis Maeso. CDTI: Líneas d’ajuda a projectes R+D+i

14:00h  Dinar networking

15:30h Reunions B2B

16:30h Fi del workshop