Barcelona acull les start-ups més innovadores del sector dron

Marc Valls Estefanell, soci d’Unblur, comenta el seu pas pel Demo Day de Reimagine Drone, celebrat el dia 29 de maig

Barcelona, 15 juny 2017 – El passat 29 de maig, Simón Lee, Managing Partner d’Incubio, em va oferir l’oportunitat de donar una conferència sobre el règim jurídic dels drons al DemoDay de Reimagine Drone.

Demo Day de Reimagine Drone

Reimagine Drone és la primera incubadora de Barcelona dedicada a serveis via dron fundada per Brinc i Incubio. Al novembre del 2016, més de 700 empreses d’arreu del món van presentar-se al seu programa. Després d’un llarg procés de selecció, tres projectes van ser els guanyadors. En tres mesos, aquestes tres empreses han rebut formació sobre negocis i hardware i assessorament per part de mentors del sector dels drons i del món empresarial. Tot això amb l’objectiu de millorar i accelerar els seus projectes.

Les idees més interessants del DemoDay van ser les següents:

Cervell, cos i esperit. Els tres equips seleccionats representen què és un dron perquè Sky-Drones representa el cervell del dron, Kapetair el cos i Poladrone l’esperit, és a dir, el que poden fer els drons, afirmà Heriberto Saldívar, Cap Tècnic del programa de Reimagine Drone.

Smart products. D’acord amb Manav Gupta, fundador i CEO de Brinc, els drons són smart products (productes intel·ligents) perquè capturen dades, entenen el significat d’aquestes i són capaços de crear-ne d’altres a partir de les primeres. Per tant, podem extrapolar aquests productes particulars i millorar solucions particulars.

– Drone as a Service (DaaS). Quan els productes estan connectats, esdevenen serveis. I els drons també són part d’aquests productes i serveis. Un cop connectem un producte, podem crear un servei i conseqüentment un nou model de negoci, explicà Gupta.

 – Problemes legals. Fa 4 anys, van aparèixer els drons i els estats es van trobar sense legislació específica al respecte. Actualment, els drons es perceben més com una amenaça que com una oportunitat, provocant que les regulacions vetllin, bàsicament, per la seguretat. El resultat és una pèrdua d’oportunitats industrials i de desenvolupament comercial. No obstant això, el procés és imparable i les legislacions restrictives que alguns països adoptin no el frenaran. Existeix una oportunitat per a la UE d’elaborar una normativa que permeti a les empreses poder jugar a la primera divisió mundial del sector. En el futur més proper, els legisladors hauran d’acabar trobant un equilibri entre llibertat i seguretat, vaig concloure a la meva conferència.

– Barcelona, ciutat “drone hub”. Existeix la possibilitat de què Barcelona esdevingui un hub de tecnologies emergents. Hi ha infinites oportunitats d’inversió tant en infraestructura com en diferents projectes perquè així sigui. “Crec que seria una bogeria si no ho féssim ara. És una oportunitat única per a tots nosaltres”, va dir Gupta.

Va ser un plaer compartir i parlar d’aquestes idees amb autèntics professionals i prometedores empreses al DemoDay de Reimagine Drone. El món necessita projectes com aquest.

 

Marc Valls Estefanell és soci d’Unblur i expert legal en drons i màquines autònomes