Catalonia Smart Drones facilita l’ús de centres de proves a empreses i entitats

Gràcies a l’acord entre la STCSD i el BCN Drone Center, ja son més de 10 els membres que han gaudit de les instal·lacions de proves gratuïtament

 

24 febrer 2017 – Dins la iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD) i el BCN Drone Center es posa a disposició de la societat l’espai de proves de vehicles aeris no tripulats (UAV, de l’anglès) gestionat per aquest darrer.

Amb aquesta iniciativa la STCSD pretén impulsar la comunitat d’usuaris i desenvolupadors de drones i serveis associats. Cada membre de la comunitat Catalonia Smart Drones rep un passi gratuït, cofinançat a parts iguals entre la STCSD i el BCN Drone Center, amb el que té accés durant un dia a aquest centre de proves.

BCN Drone Center gestiona un espai aeri segregat de 2.500ha dedicat exclusivamnet al vol de UAVs. A més de l’espai aeri, també posa a disposició dels usuaris les seves instal·lacions entre les que destaquen l’hangar, els tallers de mecànica i electrònica UAV i de sensòrica remota UAV a més dels 140.000m2 de superfície on es poden desplegar objectius de la sensòrica dels drones.

Aquesta setmana, el Dr. Jaume Ponsa i el Dr. Felipe Lumbreras del Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB han gaudit dels beneficis de la iniciativa, fet que els ha permès adquirir imatges tèrmiques aèries d’una diana de calibració tèrmica que ells han dissenyat, així com provar en vol i ajustar un multicòpter també contruit al CVC. Amb ells, ja son més de 10 els membres de Catalonia Smart Drones que s’han beneficiat de la iniciativa.