Catalonia Smart Drones organitza la tercera trobada interregional del projecte Aerial Uptake

Durant la trobada es van presentar les darreres conclusions del projecte europeu i es van recollir les demandes de les empreses membres

El 19 de novembre, Catalonia Smart Drones va celebrar el 3r Regional Stakeholders Meeting (RSG) del projecte europeu, Aerial Uptake. Durant la jornada, realitzada de forma virtual, es van presentar les conclusions de les darreres activitats del projecte amb l’objectiu de desenvolupar un pla d’acció regional que promogui l’adopció de la tecnologia dron i millori l’acceptació social.

L’objectiu d’aquest projecte és contribuir al desenvolupament de polítiques que facilitin l’adopció tecnològica de drons mitjançant tres àrees cabdals: fomentar la innovació, promoure l’adopció al mercat i millorar l’acceptació social d’aquesta tecnologia.

A més d’informar de l’estat del projecte i les fites assolides, Catalonia Smart Drones va comunicar els resultats de l’anàlisi regional a Catalunya comparat amb altres regions d’Europa. Alhora, es van subratllar alguns casos d’èxit proporcionats pels membres de la comunitat i es van compartir els resultats de l’Idea Generation Workshop del passat mes d’octubre.

Els assistents a la jornada, membres de la comunitat dron catalana, van tenir l’oportunitat de participar en una dinàmica de debat grupal, la qual va recollir idees i propostes per a la planificació del programa d’activitats del 2021. Els assistents a la dinàmica es van mostrar satisfets amb les activitats i la tasca desenvolupada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya pel que fa a la dinamització de l’ecosistema dron de Catalunya, juntament amb la Fundació i2CAT com a oficina tècnica.

Noves propostes per a un nou any

Malgrat que les activitats de dinamització sectorial i els brokerage events van rebre una valoració favorable, els participants van demanar que les empreses de la demanda oferissin un major interès per fer possible la realització de projectes i pilots. També van demanar més atenció i recursos per part de l’administració pública perquè ajuntaments i consells comarcals puguin millorar el seu coneixement sobre la tecnologia dron i la normativa a la qual està subjecte.

Aquesta reclamació prové de la voluntat de la comunitat per minimitzar l’intrusisme que s’ha detectat en el sector a causa del desconeixement dels consumidors sobre tecnologia dron i el marc legal. El 26 de gener, Catalonia Smart Drones celebrarà la jornada inaugural de l’any amb el focus en posat en la nova normativa europea de drons, que entrarà en vigor a finals del 2020. D’aquesta manera, es treballarà en la realització d’actes de divulgació sobre la regulació europea en diferents àmbits temàtics, s’identificaran bones pràctiques i referents en l’adopció de la normativa dins del sector, es presentaran ajudes per a la tramitació de documents d’AESA i es crearan grups de lectura i anàlisi de la normativa.

Amb aquesta voluntat, la comunitat dron catalana encara l’any 2021 amb l’objectiu d’oferir més espais de trobada i teixir sinergies amb altres sectors tecnològics i oportunitats del territori.

Inscriu-te a la jornada de presentació del programa Catalonia Smart Drones 2021