Catalonia Smart Drones participa en el seminari de generació d’idees del projecte interregional Aerial Uptake

Els socis europeus del projecte van presentar casos d’èxit i bones pràctiques amb drons amb l’objectiu de millorar les polítiques regionals europees

Els dies 28 i 30 d’octubre, l’Aerial Uptake va realitzar un seminari de generació d’idees amb els socis de les sis regions europees que integren el projecte. La sessió, organitzada pel soci de la ciutat d’Osijek (Croàcia), juntament amb els líders del projecte a l’Ajuntament d’Enschede (Països Baixos), va comptar amb una trentena de participants de l’àmbit acadèmic, empresarial i governamental. En el seminari, celebrat en línia, es van presentar una catorzena de casos d’èxit amb drons aplicats en entorns rurals i urbans amb l’objectiu de compartir experiències i millorar les polítiques regionals del sector dron a la Unió Europea.

Els representants de les empreses membres de Catalonia Smart Drones: Marc Beltrán, COO de BCN Drone Center; Hadar Ayxandri, BDM d’EbreDrone; i Marc Viader, CEO de DroneFutura, van compartir els resultats dels seus casos d’èxit amb la resta d’assistents. També es va comptar amb la presència d’Eduard Ruiz, CEO de l’empresa Aerofor Enterprise i membre de la comunitat catalana de drons; la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, en qualitat de membres del consorci del projecte.

Malgrat la pandèmia de la Covid-19, el seminari es va poder celebrar adaptant-se al format en línia, seguint la regulació sanitària. Durant la dinàmica grupal de la segona jornada, els participants van disposar d’un espai de debat i reflexió en el qual van poder compartir opinions i lliçons apreses i com aquestes es podrien transferir a cadascuna de les regions representades a través dels plans d’acció regionals. El director de l’àrea de Mobile Mapping de SITEP S.L, Miquel Àngel Rodríguez va participar, juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, en tres dels quatre grups de debat: tecnologia dron, normativa, clústers i acceptació social.

Els resultats d’aquestes dues jornades es presentaran en la 3a trobada de parts interessades el pròxim 19 de novembre, una sessió oberta a la participació centrada en l’ecosistema dron català. En format virtual, es proposaran idees per millorar el catàleg d’activitats de Catalonia Smart Drones en els pròxims anys.