Catalonia Smart Drones, present en la primera trobada interregional del projecte Aerial Uptake

AEROFOR, Educaires, la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT van participar en la trobada a Suècia, centrada en l’anàlisi del sector dron arreu d’Europa

18 març 2020 – Els passats dies 3 i 4 de març, sis regions europees van mantenir la primera reunió interregional del projecte europeu Aerial Uptake a Linköping (Suècia). La trobada va comptar amb la participació de parts interessades de les regions participants, entre les quals dos representants d’entitats membres de Catalonia Smart Drones: l’Eduard Ruiz-Olivares, CEO d’AEROFOR Enterprise SL, i en Lot Amorós, de l’associació Educaires. La Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT també hi van assistir en qualitat de membres del consorci del projecte.

La primera jornada es va celebrar a la Universitat de Linköping amb el RI.SE (Instituts de Recerca de Suècia) com a amfitrió. Els assistents van participar en activitats i tallers per a analitzar el sector dels drons a cadascuna de les regions. Com a part d’aquest estudi, els socis del projecte van exposar els resultats de les primeres trobades de parts interessades (RSG meetings) i de les enquestes d’anàlisi territorial, així com els casos d’ús recollits. 

Catalunya va obtenir un reconeixement especial per la proactivitat dels membres de la comunitat i per l’alta participació en les enquestes, especialment en l’àmbit de participació ciutadana. 

Aquesta primera trobada interregional es va tancar amb una visita d’estudi a les instal·lacions de l’empresa sueca MainBase i amb les ponències de representants del Wallenberg Artificial Intelligence, Autonomous Systems and Software Program i del Drone Center Sweden.

Els resultats de la trobada es presentaran a la comunitat dron catalana en la 2ª trobada de parts interessades, la qual s’havia previst pel dia 2 d’abril però s’ha posposat a causa de la situació provocada pel COVID-19. Mentrestant, els qüestionaris dirigits a les empreses del sector dron, l’acadèmia i la ciutadania i la recollida de casos d’ús segueixen oberts a tothom que vulgui participar en l’estudi.