Catalonia SmartDrones es reuneix amb la Conselleria d’Agricultura

La trobada ha permès donar a conèixer les possibilitats que ofereix la tecnologia dron al sector de l’agricultura i compartir problemàtiques i expectatives de futur

 

10 març 2017 – Promoguda per Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, i Dani Marco, Director de l’estratègia SmartCat, també presents, la trobada ha reunit aquest dijous al Parlament de Catalunya a varis membres representatius del clúster Catalonia Smart Drones amb la Consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

Durant l’acte s’ha presentat a la Conselleria les actuacions que des de la Catalonia Smart Drones es duen a terme en matèria d’agricultura, s’ha resumint l’estat de l’art i s’ha compartint  problemàtiques i expectatives del sector dels drons aplicats al camp agrícola.

I és que l’agricultura és, després de l’audiovisual, dels camps més importants dins el sector dels drons, fet al que hi contribueix la prohibició de vol en zones urbanes. De fet, moltes de les empreses catalanes centrades en oferir serveis de dades obtingudes mitjançant drons enfoquen actualment les seves plataformes de visualització a l’agricultura de precisió.

Aquest sector en auge s’alimenta de les imatges obtingudes amb drons (entre altres fonts com son les avionetes i satèl·lits)  i de tècniques avançades d’analítica de dades, per a construir, per exemple, mapes de la densitat i vigor de les plantacions que permeten  als agricultors determinar les zones específiques on aplicar certes mesures, com poden ser l’adaptació del reg o de l’adobament.