Catalunya acull per primera vegada una prova del campionat del món de curses de drons

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública dóna suport a l’esdeveniment en el marc de la iniciativa Catalonia Smart Drones i esponsoritza un equip de la categoria de drons gegants FS500, que competirà a partir de l’any vinent

Notícia original

24 de juliol 2018 – La finca Les Comes de Súria (Bages) ha acollit del 20 al 22 de juliol la Barcelona Drone World Cup, la primera prova puntuable per al campionat del món de drons de la Federació Aeronàutica Internacional que se celebra Catalunya i en la qual hi han participat 70 pilots i 7 equips de primer nivell de 10 nacionalitats diferents.

L’esdeveniment  ha comptat amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en el marc de la iniciativa Catalonia Smart Drones, amb una aportació de 10.000€ que ha servit també per esponsoritzar un equip de FS500, una de les dues noves categories de drons gegants federades que competiran a partir del 2019.

Durant la celebració de la Barcelona Drone World Cup s’ha dut a terme, precisament, la presentació oficial i una cursa de demostració d’aquestes dues noves categories, l’FS500 i l’FS1, que integren drons de 500mm i de 1.300mm, dotats de les més altes prestacions tecnològiques.

La Barcelona Drone World Cup està organitzada pel club esportiu d’aeromodelisme de la Catalunya Central, Freespace Drone Events i Freespace Drone Racing amb la col·laboració de la Fédération Aéronautique International, la Real Federación Aérea Española i la Federació Aèria Catalana, amb el suport de Catalonia Smart Drones i la Fundació Universitària del Bages.

El suport del Departament de Polítiques Digitals a aquesta cursa forma part de l’aposta del Govern català pel sector català dels drons i les solucions smart amb tecnologia dron, un dels més potents a escala internacional, amb empreses molt competitives i amb drons de factura catalana situats entre els millors del món.

En aquest sentit, la Generalitat ha valorat l’atractiu i potencial que té una prova professional del campionat del món de curses de drons com a plataforma de projecció internacional, generadora d’oportunitats de negoci i d’ocupació.

Actualització 12/10/2018: El programa Esport3 de TV3 va dedicar un especial a la celebració de la Barcelona Drone World Cup a Les Comes. Mira el programa aquí.