Catalunya torna a ser protagonista de l’Smart City Expo World Congress

Fins a 20 empreses i centres tecnològics catalans participaran al congrés més important del sector a nivell mundial amb el suport del Govern entre el 13 i el 15 de novembre a Barcelona.

Notícia original de SmartCatalonia.

13 de novembre 2018 – Fira de Barcelona acull, un any més i ja en són vuit, l’Smart City Expo World Congress, el congrés internacional més important en tecnologies relacionades amb les ciutats intel·ligents, i la Generalitat hi tornarà a mostrar la seva ferma aposta per fer de Catalunya en un país referent en l’impuls de les tecnologies intel·ligents, amb smart cities que actuïn com a eix vertebrador d’una nació digital.

Així, del 13 al 15 de novembre, les instal·lacions de Fira de Barcelona Gran Via rebran a més de 844 expositors, més de 700 ciutats participants de 120 països i més de 20.000 visitants per presentar i enraonar sobre les millors idees i solucions per a les ciutats intel·ligents.

La Generalitat de Catalunya hi ha estat present des de la primera edició, l’any 2011, per donar visibilitat a l’objectiu de convertir Catalunya en un territori de referència mundial pel que fa a les smart cities, promoure l’estratègia SmartCatalonia i facilitar les oportunitats de negoci i internacionalització de les empreses catalanes.

En aquest sentit, els departaments de Polítiques Digitals i Administració Pública, Territori i Sostenibilitat, i Empresa i Coneixement a través d’ACCIÓ instal·laran l’estand Smart Catalonia, un espai de més de 420 metres quadrats per acollir les 20 empreses i centres tecnològics catalans que enguany participaran al congrés: BismartBusUpDoxaEtecnicFama SystemsiquadratIRECMass FactoryParkunloadPlataforma CivicitiSensing ControlShotlThe Social CoinTinkerersUbiquat i Unlimited Eng; i els centres tecnològics, CTTC (amb Tecnio), Eurecati2CAT i Leitat.

L’espai també servirà per informar sobre els cinc eixos prioritaris del Govern en matèria de polítiques digitals, l’estratègia SmartCatalonia i altres projectes i iniciatives relacionades amb les tecnologies intel·ligents; i oferirà una zona de conferències que acollirà xerrades i demostracions.

A més, just al costat hi haurà l’espai del Brokerage Event i també hi haurà un estand de l’Autoritat del Transport Metropolità.

Cal destacar que totes les empreses i centres tecnològics que participaran en aquests espais estan incloses en el catàleg que ha editat la Generalitat de Catalunya, que també recull les companyies que hi ha als estands de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Reunions al Brokerage Event

Una edició més, ACCIÓ organitza un Brokerage Event com a node a Catalunya de la xarxa European Enterprise Network de la Comissió Europea. Aquest esdeveniment permetrà a unes 400 empreses de 37 països, el 20% de els quals catalanes, tenir reunions programades d’uns 20 minuts per poder trobar possibles socis o arribar a acords de col·laboració internacional. Aquest any hi ha preparades més de 1.300 reunions.

Catalunya, a ple rendiment

Durant els tres dies de congrés, els diversos departaments de la Generalitat tindran una activitat frenètica que inclou presentacions, conferències i reunions, entre d’altres.

En concret, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, signarà un acord amb la Comissió Europea per impulsar estratègies smart a les ciutats catalanes a través d’una plataforma impulsada per les institucions comunitàries. Per altra banda, mantindrà diverses reunions d’alt nivell i participarà en la taula inaugural de Cities to live in i el fòrum Digital Future Society.

El departament també signarà un acord de col·laboració amb l’organització Leading Cities per tal d’apropar-la als municipis catalans i participarà en diversos actes i esdeveniments. Per exemple, es tornaran a realitzar les visites guiades per a representants d’ajuntaments catalans, que podran visitar expositors internacionals de temàtiques com la mobilitat, l’entorn urbà o la transformació urbana.

A més, també es faran presentacions dels guanyadors de l’SmartCat Challenge, es lliuraran els premis del Rail Map Challenge i es presentarà l’Observatori de les oportunitats de les tecnologies disruptives per als ens locals de l’AOC.

Per la seva banda, ACCIÓ organitzarà diverses reunions amb una trentena de delegacions internacionals.

Altres departaments, com el de Territori i Sostenibilitat, també aprofitaran el congrés per presentar diversos projectes relacionats amb les Smart Cities; i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) participarà en l’Smart Mobility World Congress, que es fa dins de l’SCEWC.

La Generalitat tornarà a mostrar la seva ferma aposta a l’hora de convertir Catalunya en un país referent en l’impuls de les tecnologies intel·ligents, amb smart cities que actuïn com a eix vertebrador d’una nació digital.