La startup barcelonina Dante Technologies ha estat seleccionada pel programa Copernicus Incubation

El sistema DANTE de gestió d’incendis forestals es basa en l’alerta precoç dels focs mitjançant mètodes avançats i proporciona tota la informació crítica necessària per a una operació d’extinció efectiva.

Notícia original del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

09 d’octubre 2019 – Copernicus és el programa d’observació de la Terra de la Unió Europea, que contempla el nostre planeta i el seu entorn per obtenir el màxim benefici per a tots els ciutadans europeus. El programa ofereix serveis d’informació basats en l’observació de la Terra per satèl·lit i dades in situ.

Recentment han estat publicats els resultats del programa Copernicus Incubation; un programa incubadora que vol ajudar empreses que facin servir dades o informació del Copernicus a desenvolupar el seu negoci. Va ser llençat per la Comissió Europea per ajudar a les start-ups a créixer fent servir aquestes dades obertes.

La següent ronda de sel·lecció de participants finalitza el 15/11/2019. Es podrà seguir participant en les convocatòries fins al 17/11/2020, l’última data límit.

Entre les entitats seleccionades hi ha la start-up catalana Dante Technologies, situada a Barcelona, que també rebrà el suport d’ACCIÓ i Catalonia Trade & Invest.

Els ideals de la start-up defensen que el canvi climàtic i les pràctiques humanes han augmentat la presència d’incendis forestals, que suposen un greu impacte sobre el medi ambient i l’economia. Els sistemes existents de detecció d’incendis són massa lents o impossibles de ser implementats en àrees extenses.

Així l’empresa desenvolupa, amb l’ús de noves tecnologies, una solució efectiva i competitiva per a la detecció i la gestió d’emergències d’incendis forestals: DANTE és un sistema d’alerta precoç que inclou mètodes avançats per informar i gestionar per tal d’ajudar a apagar ràpidament un incendi; a més, té la capacitat de proporcionar tota la informació crítica necessària per a una operació d’extinció efectiva del foc.

Dante Technologies és una start-up nascuda fa menys d’un any que sorgeix de l’empresa AD Telecom, i pretén créixer i tenir una entitat pròpia en un futur proper.