Deltebre iniciarà una prova pilot amb drons per controlar les plagues i reduir l’impacte de pesticides en l’ecosistema

La iniciativa compta amb la participació de l’empresa Sitep, membre del Catalonia Smart Drones

L’Ajuntament de Deltebre i el CIMNE, juntament amb la  Université de Perignan Via Domitia, SITEP i altres empreses, han presentat el projecte Hamelin, una investigació tecnològica amb fons europeus. El projecte té l’objectiu de controlar la plaga del mosquit i reduir l’impacte de pesticides en l’ecosistema del Delta de l’Ebre.

La prova, que preveu la seva finalització al febrer del 2022, es desenvoluparà a partir de tres eixos principals per definir una acció correctiva per a la restauració de l’ecosistema. El sistema consistirà en la recopilació i anàlisi de dades climàtiques (STAPC); la recollida d’informació sobre la geolocalització de larves de mosquits, en la qual hi podrà participar la ciutadania, i l’acció dels drons. Aquesta darrera millorarà l’eficàcia del tractament i l’ús de pesticides que posen en risc l’ecosistema del Delta.

El projecte HAMELIN compta amb la participació de  l’empresa catalana i membre del Catalonia Smart Drones, SITEP, que ha aportat a la investigació la seva expertesa en el desenvolupament de sistemes d’informació geogràfica i tecnològica. Sitep ha dissenyat i fabricat l’UAS helicòpter, un dron que compta amb una capacitat de càrrega i autonomia capaç d’adaptar-se completament a cada aplicació requerida.

Gràcies a la col·laboració público-privada, s’ha pogut avançar en la cura i manteniment d’un ecosistema tan especial com el del Delta. El projecte HAMELIN, amb un cost total de 864.000€, compta amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Programa Interregional V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA).