Dos projectes catalans, premiats als Copernicus Masters Challenge Awards

El projecte FSSCat, de la UPC, i la solució Dante, de l’empresa ADTelecom, han aconseguit els premis  ‘Overall Winner Award’ i ‘Disaster Management Challenge’, respectivament.

15 novembre 2017 – La indústria aeroespacial catalana està prenent volada. Ho ratifiquen els darrers premis Copernicus Masters Challenge Awards, celebrats el passat dia 7 de novembre a Tallin, Estònia.

Es tracta dels guardons més importants del món en el sector aeroespacial, amb premis de més d’un milió d’euros i la participació de 50 països. En aquesta darrera edició, dos projectes catalans han resultat guanyadors en dues de les categories més rellevants.

El projecte Dante de l’empresa ADTelecom, sistema que permet instal·lar equips autònoms de vigilància d’incendis a baix cost que detecten, mapegen i inicien tasques d’extinció en cas d’incendi forestal, ha obtingut el premi en la categoria Disaster Managment Challenge by Astrosat. Dante va ser el projecte guanyador de l’últim ESNC Catalonia Challenge 2017, celebrat el passat 17 d’octubre a Barcelona.

Els representants del projecte Dante amb el seu premi

Per altra banda, el projecte FSSCat: Federated Satellite System 6U tandem mission for sea ice and soil moisture monitoring, de la UPC i l’institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), ha estat guardonat amb els dos premis més importants del concurs, el Sentinel Small Sat (S^3) Challenge Awards, de l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Overall Winners Awardque distingeix la millor iniciativa presentada.

L’equip FSSCat mostra els seus guardons

FSSCat consisteix en dos satèl·lits de suport als serveis Copernicus Land i Marine Environment, els quals mesuren la humitat del sòl, l’extensió i gruix del gel en superfície, i les possibles zones on el gel s’està desfent, controlant així els efectes del canvi climàtic i dels canvis mediambientals al planeta. El premi obtingut permetrà als creadors del projecte posar-lo en marxa i posar els satèl·lits en òrbita.

Fotografies de Copernicus Masters