Dotze membres de Catalonia Smart Drones ja han realitzat proves al BCN Drone Center durant aquest any

La comunitat catalana del sector dron ofereix tiquets gratuïts als seus associats per fer ús del centre de proves de Moià

Barcelona, 18 maig 2017 – En virtut de l’acord entre la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD) i el BCN Drone Center, Catalonia Smart Drones posa a disposició de les entitats associades un tiquet gratuït per accedir a aquest espai de proves únic a Catalunya dedicat als vehicles aeris no tripulats.

L’equip d’Eurecat

La iniciativa està resultant un èxit, i ja són 12 els membres que han pogut gaudir del seu espai aeri segregat de 2.500ha dedicat exclusivament al vol de UAVs (Unmaned Aerial Vehicles, per les seves sigles en anglès) i de les instal·lacions del centre, entre les quals hi ha tallers de mecànica, electrònica i sensòrica remota.

A finals d’abril, CATDRONS, nou membre de la comunitat, va acostar-se al centre per realitzar proves amb un avió entrenador i rebre la formació i l’habilitació necessàries per dur a terme les seves activitats. CATDRONS es dedica a generar continguts audiovisuals amb multicòpter i es prepara per expandir les seves capacitats amb l’ús de drons d’ala fixa.

CATDRONS al BCN Drone Center

A principis de maig, tres enginyers del Centre Tecnològic Eurecat es van desplaçar fins a Moià per posar a punt un procés de reconstrucció 3D d’un edifici realitzat amb imatges obtingudes amb un dron. Per a Eurecat, el BCN Drone Center va resultar l’espai ideal per les proves, ja que no es troba en entorn urbà, disposa de punts de control de gran precisió en el seu perímetre i ofereix tots els recursos tècnics i materials que l’equip necessitava per treballar en condicions òptimes.

MDrone, empresa especialitzada en inspecció industrial de torres d’alta tensió, va fer ús del BCN Drone Center a mitjans de maig. Les proves realitzades van ajudar MDrone a  integrar i provar en vol una càmera tèrmica d’alta resolució que permet fer fotogrametria tèrmica. L’empresa va rebre també assessorament sobre l’operació i el postprocès dels vols fotogramètrics tèrmics i va realitzar un vol pràctic amb l’objectiu d’obtenir un conjunt d’imatges tèrmiques d’alta resolució i dades associades per obtenir una ortofoto tèrmica.

Proves de vol d’MDrone