Els drons de Mars Intelligence realitzen tasques de vigilància al Festival Vida

Els UAS han evitat una desena d’accessos no autoritzats en el recinte de concerts

Imatges gravades pels drons al Festival Vida – Mars Intelligence

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la setena edició del Festival Vida, un esdeveniment que ha reunit més de 27.000 persones a Vilanova i la Geltrú. Com a novetat d’enguany s’ha disposat d’un sistema de control aeri amb drons, una aposta de l’organització del festival per garantir la seguretat i el control d’accés a l’àrea de concerts.

Mars Intelligence, membre de Catalonia Smart Drones, ha estat l’empresa seleccionada per al control perimetral del festival. Des de l’aire, els drons han realitzat tasques de vigilància de l’assistència d’acord amb el compliment dels protocols sanitaris. Els sensors de temperatura i els infrarojos dels aparells han permès detectar la posició de les persones, evitant les entrades no autoritzades al recinte. Les imatges captades pels UAS es controlen en directe des d’una furgoneta, que funciona com a centre de control.

L’equip de Mars Intelligence estava coordinat amb el personal de seguretat del festival per interceptar a les persones sense test abans que es barregessin entre el públic, així com l’entrada d’altres drons al recinte. Gràcies a l’operació es van poder dissuadir 10 salts a la zona de concerts.

En un moment com l’actual, controlar que les persones que accedeixen en un espai tinguin un test antígens negatiu és indispensable per a la celebració d’esdeveniments massius. Tanmateix, aquestes tasques de vigilància aèria proposen un nou format de seguretat que podria acabar imposant-se en els sistemes actuals.