e-STRATOS, la nova empresa multidisciplinària de drons

Des de Catalonia Smart Drones fem un resum de les jornades del passat Mobile World Congress 2017 i presentem els membres de la comunitat que hi van assistir

Barcelona, 8 juny 2017 – e-STRATOS és la suma de tres empreses que els darrers anys han desenvolupat projectes en comú. MDrone (UAV i serveis de topografia), AgroMapping (anàlisis d’imatge i teledetecció) i AKIS Research (agricultura i anàlisis de dades). Les tres companyies es van unir amb l’objectiu de crear un mecanisme empresarial per treballar conjuntament. A aquest equip multidisciplinari s’hi van unir un desenvolupador de negoci i un programador.

L’equip d’e-STRATOS a l’estand de Catalonia Smart Drones

L’empresa, que va estar present a l’estand Catalonia Smart Drones del Mobile World Congress, ha aconseguit recentment el suport de l’Agència Espacial Europea (ESA) a la darrera convocatòria de l’Earth Observation Entepreneurship Initiative per instal·lar-se els dos anys vinents a la incubadora de l’agència a Castelldefels.

L’objectiu d’e-Stratos és crear una plataforma que, després d’integrar, analitzar i transformar dades, ofereixi als clients de forma visual diferents capes d’informació georeferenciada i fàcilment interpretables que ajudin a la presa de decisions. Amb això es pretén donar resposta a la manca d’eines pràctiques per integrar la gran quantitat de dades de diferent procedència que s’utilitzen en agricultura de precisió, gestió territorial o planificació energètica.

A partir de la informació que e-Stratos obté amb ajuda de drons, avionetes o satèl·lits, i en funció de les necessitats i les possibles limitacions legals, es desenvolupen una sèrie d’algoritmes de càlcul per combinar les dades i mostrar als clients mapes amb diferents capes d’informació.

En una primera fase, e-Stratos té previst crear algoritmes útils a gran escala per, més endavant, desenvolupar projectes a mida adequant el sistema a les necessitats concretes.  També estudia oferir un servei gratuït, en el qual els usuaris es registraran per poder accedir a una sèrie de serveis, i un de premium que permetrà l’accés a més informació.