EbreDrone aconsegueix l’autorització d’AESA per a operar en vols nocturns i vols urbans

L’empresa, membre del Catalonia Smart Drones, ha estat finalista d’entre més de 250 startups de la UE amb millor potencial de creixement

L’empresa ebrenca, EbreDrone, ha rebut l’autorització expedida per AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, per operar en vols nocturns i vols urbans, un reconeixement que la situa d’entre les poques operadores de dron espanyoles en obtenir ambdues autoritzacions especials de vol.

Cal recordar la prohibició de volar de nit o bé sobre aglomeracions de persones o edificis tenint en compte l’elevat risc que comporta per a la població o les infraestructures, uns requisits que EbreDrone ha superat per ser autoritzada.

Entre els millors potencials europeus

Recentment, l’empresa ebrenca ha estat reconeguda, en el marc del projecte europeu StartUp3, com una de les 25 startups tecnològiques amb major potencial de creixement. El programa de l’Horizon2020 de la Comissió Europea ha comptat amb la participació de més de 250 empreses d’alta tecnologia de 36 països.

De les 14 empreses espanyoles presentades, només quatre han entrat al projecte, entre elles EbreDrone, l’única representant catalana. El projecte StartUp3 pretén seleccionar els millors projectes innovadors per a redefinir-los, desenvolupar-los i ajudar-los a introduir-se en el mercat internacional.

Liderat per un grup de clústers tecnològics de 7 països de la Unió Europea, StartUp3 està dotat amb 1,5 milions d’euros de la Comissió Europea. A partir de la fase actual, EbreDrone està desenvolupant un producte d’alt valor afegit per competir entre les desenes de propostes. D’aquestes, només 5 passaran a la fase final, on tindran l’oportunitat de trobar-se amb inversors, rondes de finançament i la sortida al mercat global.

La campanya de l’arròs 2020 obre l’opció de fumigar amb drons

Enguany, EbreDrone ha rebut l’autorització per realitzar alguns tractaments de fumigació de forma aèria mitjançant drons. Actualment, s’han realitzat els tràmits amb Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per fer volar legalment el primer dron per al cultiu de l’arròs del Delta de l’Ebre.

Aquest dron és elèctric, compta amb una capacitat de 10 litres i realitza el tractament de baix consum gràcies a la seva rapidesa (5 min./Ha), que permet automatitzar completament el vol i fer-lo més efectiu que el mètode tradicional sense malmetre el sòl ni el cultiu.

De moment, els pilots d’EbreDrone, amb la titulació addicional de Pilots aplicadors de fitosanitaris, han iniciat les primeres proves amb diferents productors d’arròs del Delta per tal de mostrar tota la capacitat per a les futures aplicacions.