EbreDrone, autoritzada per fer tractaments aeris amb dron als cultius d’arròs

L’empresa membre de Catalonia Smart Drones, és pionera en aplicacions aèries amb UAS sectors com l’agricultura i la indústria

La startup ebrenca i membre de Catalonia Smart Drones, EbreDrone, ha aconseguit l’autorització del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tal de realitzar tractaments aeris amb dron contra la Piriculariosi (Pyricularia oryzae) i l’Helminthosporiosi (Bipolaris oryzae) al cultiu de l’arròs al Delta de l’Ebre.

Els arrossaires ja han començat a aplicar les primeres dosis de tractament mitjançant el sistema aeri amb dron, aconseguint una major optimització en precisió, més facilitats a l’hora de prescindir dels mètodes manuals i majors beneficis per al sòl i el cultiu.

EbreDrone compta amb un equip de pilots amb experiència en treballs de camp per garantir la seguretat i eficàcia del tractament. L’empresa, amb seu a Amposta, és pionera en aplicacions aèries amb drons en agricultura i indústria i ha estat reconeguda com una de les 4 startups espanyoles seleccionades per 5G Barcelona i Wayra (Telefònica) per desenvolupar projectes d’innovació. EbreDrone treballa des de fa més de dos anys en diferents assajos de camp amb diferents productors i empreses líders del sector per tal d’incorporar la tecnologia dron al dia a dia dels pagesos.

A causa de la demanda creixent del sector, EbreDrone també està acompanyant directament a aquells pagesos que volen integrar la tecnologia dron per a fumigar els seus camps de forma autònoma, assessorant-los tant en la compra, posada a punt dels equips i formació, com en el servei tècnic i de camp. D’aquesta manera, els pagesos més innovadors tenen les millors eines per a treure el màxim rendiment d’aquestes aeronaus controlades remotament.