Educaires acompanya el jovent en el procés de desenvolupament del talent

L’associació aposta per promoure la innovació vinculant el món dels drons amb l’autoconeixement i les potencialitats dels joves

31 d’octubre 2018 – L’associació Educaires treballa en la promoció de la innovació entre els joves amb l’ajuda de drons. Una de les seves propostes més populars és el Barcelona Smart Drone Challenge (BSDC), que celebrarà la seva tercera edició l’any 2019. L’objectiu dels joves participants serà optimitzar un dron amb per superar reptes que pretenen assolir el bé social.

El Barcelona Smart Challenge uneix les destreses de l’Emili Hernández, en Natxo Varona, la Blanca Farré i en David Matanzas (CEO d’Airk Drones) per presentar diverses modalitats com ara les motocicletes elèctriques, els automòbils, els 4×4 o els drons. Aquest any, la competició compta també amb la col·laboració especial d’Alerta Forestal.

Durant les darreres dues convocatòries del BSDC, representants del món acadèmic, tant de Cicles Formatius com d’universitats, van gaudir de l’experiència de superar les dificultats del repte a partir de coneixements en diferents camps: disseny, enginyeria, comunicació, electrònica, etc.

Els motors d’aquesta aventura són la curiositat i la creativitat dels membres dels equips que, progressivament, han de desenvolupar les seves habilitats. L’experiència que proporciona participar en el BSDC és personal, encara que el camí es faci en equip i amb l’acompanyament de docents, els quals veuen en aquesta proposta una oportunitat de motivar l’alumnat. La idea és proporcionar un repte social i ètic que cal aclarir amb consistència. Els participants que ho aconsegueixen se senten molt orgullosos de l’esforç i el resultat de la feina feta.

El BSDC és més que una pràctica acadèmica: és un cúmul d’experiències de confrontació i resiliència que es comparteixen amb companys, professors, altres equips i mentors.

Les empreses del sector veuen en la iniciativa un bon estímul per a promocionar-se i difondre les seves potencialitats, tot posant solucions damunt la taula a través del tractament i anàlisi d’un cas en forma de repte real i social.

El projecte BSDC s’inclou en el marc que proposa la Generalitat de Catalunya per a divulgar el Pla STEM Cat d’impuls de les vocacions científiques i tecnològiques entre els infants i joves. Amb aquesta línia de treball s’intenta desfer el desequilibri entre la demanda laboral en els camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, i el nombre de persones interessades en aquestes titulacions, fent èmfasi en el gruix femení de futures professionals, ja que tot i que accedeixen amb major proporció que els homes als estudis superiors, ho fan en menor percentatge a estudis d’aquestes àrees.

La Barcelona Smart Drone Challenge Association treballa en el tercer esdeveniment de Joves Dies d’Enginyeria Sud-Europea, que tindrà lloc a prop de Barcelona, i enguany ha inclòs Barcelona Smart Moto ChallengeCastelloli Smart Scooter Challenge com a nous esdeveniments tecnològics. Podeu consultar totes les activitats al seu lloc web.