El Barcelona Smart Drone Challenge celebra la seva segona edició

La competició s’adreça a estudiants d’universitats nacionals i internacionals i consisteix a realitzar un projecte complet de disseny i construcció d’un dron

11 octubre 2017 – Després d’una exitosa primera edició de la qual va resultar guanyador l’equip de la Universitat de Deusto DDT Deusto Drone Team, el Barcelona Smart Drone Challenge (BSDC) torna a les universitats STEM de tot el món. La iniciativa proposa als alumnes realitzar un projecte en l’entorn dels UAV que té com a objectiu solventar un repte establert pels organitzadors.

Els guanyadors de l’edició 2017 amb el seu dron

En l’edició 2018, aquest repte es torna a enfocar en el camp de l’ajuda humanitària. Concretament, els participants hauran de resoldre un problema de salut pública a les faveles de Brasil. Els projectes finalistes hauran de ser capaços amb el seu dron de transportar un producte per erradicar els mosquits portadors del dengue d’un punt “A” a un punt “B”.

Els participants dissenyaran, faran el desenvolupament, construiran i demostraran en un esdeveniment en directe com els seus sistemes UAV poden donar solució a la problemàtica presentada. Per fer-ho, tenen un any acadèmic sencer, començant el setembre de 2017, el qual s’estructurarà en les fases de disseny, desenvolupament i demostració, i comptarà amb una presentació de revisió de disseny que formarà part de les puntuacions finals.

Durant la prova final, tot i ser una simulació, els organitzadors podran realitzar canvis en temps real en les rutes dels drons per tal d’adaptar-se a les necessitats de la missió. Tindrà lloc el mes de juliol de 2018.

Els estudiants que vulguin participar tenen fins al 15 de febrer de 2018 per enviar les seves candidatures. Tota la informació es pot trobar a la pàgina web del projecte.

El BSDC pretén oferir oportunitats als estudiants per entrar amb contacte amb l’enginyeria aeroespacial més pràctica i adaptada a la realitat, treballant en equip i creant un espai de col·laboració interdisciplinari en l’entorn dels drons.