El brokerage event de Catalonia Smart Drones i la IoT Catalan Alliance recull més de 20 propostes per al sector de les utilities

A l’acte s’ha donat resposta als reptes plantejats per 8 empreses que volien millorar els seus serveis

16 d’abril.- Les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones, amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, van inaugurar el programa d’activitats de dinamització sectorial amb un brokerage event dedicat al sector de les utilities.   

En aquesta edició, les empreses Suez, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Nedgia (Naturgy) i Aigües de Barcelona, van presentar un total de 8 reptes vinculats a la millora dels seus serveis, especialment pel que fa a l’optimització de la producció, la detecció d’incidències i la sensorització de les xarxes de subministrament. Un total d’11 empreses, 10 de les quals eren membres de la IoT Catalan Alliance i 1 de Catalonia Smart Drones  van poder presentar un total de 21 solucions per donar resposta a les necessitats de la demanda.

Un programa d’èxit

En el marc de l’estratègia SmartCatalonia, promoguda pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, s’ofereix el Programa d’Innovació, una iniciativa competitiva oberta i gratuïta per al conjunt de les empreses participants. El seu objectiu és el de facilitar l’adopció de les  tecnologies IoT, dron i blockchain en sectors estratègics de Catalunya, entre els quals es troba el sector de les utilities.

Actualment, la IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones treballen en l’organització del pròxim brokerage event sobre el sector agropecuari. Les empreses agràries i ramaderes interessades en l’adopció tecnològica, podran inscriure els seus reptes abans del 2 de maig.