El brokerage event del sector agropecuari recull més d’una cinquantena de solucions basades en IoT, drons i blockchain

La jornada, organitzada per la IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones, va comptar amb la participació de 27 empreses per donar resposta als 12 reptes plantejats

Les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones, amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, van realitzar un brokerage event en línia el dijous 12 de novembre amb l’objectiu de connectar el sector tecnològic a les necessitats de les empreses demandants del sector agropecuari. L’edició va comptar amb un total de 27 empreses que, mitjançant propostes basades en IoT i drons, van procurar donar resposta als 12 reptes plantejats per Regants del Canal d’Urgell, la Federació Catalana Raça Bruna del Pirineu, Vallformosa, Girona Fruits i Liseta 5

El brokerage event va recollir una xifra rècord de participació: un total de 55 solucions innovadores que es van presentar en 45 reunions bilaterals. Entre les propostes exposades, van destacar les centrades en sensòrica i telecomunicacions d’Internet de les Coses i l’ús de drons per a la supervisió i control d’àrees. Com a novetat d’aquesta edició, una empresa de la comunitat del sector del blockchain de Catalunya també hi va participar amb una solució basada en la traçabilitat i veracitat de les dades generades en la gestió de l’aigua.

La IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones han qualificat el sector agropecuari d’estratègic pel que fa al desenvolupament i implantació de la Internet de les Coses i els drons. El potencial d’aquestes tecnologies permet oferir resposta a les necessitats d’agricultors i ramaders, com ara la millora de l’eficiència de les tasques al camp, l’administració de productes fitosanitaris, la supervisió del bon estat del bestiar i dels conreus, l’optimització dels sistemes de reg i l’obtenció d’informació de valor mitjançant sensors de control i predicció.

El brokerage event del sector agropecuari és el segon que s’ha celebrat en format virtual i, novament, ha rebut una bona acollida per part de les empreses de l’oferta i la demanda. Actualment s’està preparant el darrer brokerage de l’any, dedicat al sector industrial. Les empreses membres de les comunitats catalanes han pogut presentar les solucions als reptes plantejats a través del web oficial de la iniciativa.