El conseller Jordi Puigneró anuncia l’impuls de la tecnologia drone a Catalunya

El nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha participat aquest cap de setmana en l’acte d’inauguració de l’ampliació del BCN Drone Center

11 de juny 2018 – El conseller Jordi Puigneró va recalcar dissabte passat la ferma aposta del govern català pel sector dels drons com a indústria tractora de l’economia i la innovació catalanes. Puigneró va anunciar també una licitació per utilitzar la tecnologia dron en serveis públics com la seguretat, la protecció del medi ambient o l’agricultura per tal d’“impulsar la millora i eficiència en els departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya”.

Les declaracions es van realitzar durant la inauguració de les noves instal·lacions del BCN Drone Center, una ampliació que consta de tres nous mòduls gràcies als quals es duplicarà la capacitat dels espais de treball i formació del centre. El conseller va recordar que el BCN Drone Center és un dels deu únics espais al món on realitzar proves i vols controlats de vehicles aeris no tripulats i va felicitar els seus responsables, destacant que són “un referent i la demostració que per innovar i emprendre no cal estar a Barcelona. Es pot fer tecnologia punta des de tot el territori”.

La visita del conseller Puigneró es va emmarcar en l’aposta del Govern català, vehiculada a través de l’estratègia SmartCAT mitjançant el clúster Catalonia Smart Drones, pel sector català dels drons i les solucions smart amb tecnologia dron, un dels més potents a escala internacional, amb empreses molt competitives i amb drons de factura catalana situats entre els millors del món.

Fotografies de Tic Catalunya