El conseller Puigneró certifica l’èxit de la quarta edició de la Mollerussa Drone Party

El titular de Polítiques Digitals i Administració Pública va visitar el campionat, que enguany ha tingut 200 participants i que es consolida com a esdeveniment de referència de les curses de drones a Europa.

Notícia original de SmartCatalonia.

19 de febrer 2019 – El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va visitar aquest cap de setmana la quarta edició de la Mollerussa Drone Party., esdeveniment que ha comptat amb la col·laboració de Catalonia Smart Drones. Amb més de 200 participants, aquest certamen s’ha consolidat com una referència europea pel que fa a les curses d’aquests aparells.

En aquest sentit, Puigneró el va comparar amb la importància que té el circuit de Montmeló en l’automoció i va destacar que “Mollerussa està sent i caminant cap a esdevenir la capital de les curses de drons a Catalunya”. A més, el titular de Polítiques Digitals també va recordar que el sector català d’aquests aparells és un dels més importants del món, amb fins a quatre drons civils de construcció catalana entre els deu millors del món.

El conseller també va subratllar el fet que aquesta competició es faci a les comarques de Lleida, un territori on “els drons són i poden ser molt importants en el futur de la indústria agroalimentària”. També va voler destacar la feina que s’ha fet des del propi municipi, especialment pel que fa a la que realitzen tècnics, enginyers i indústria per poder tirar endavant aquest sector.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, va celebrar que “en el futur sentirem a parlar molt de les curses de drons i aquí és on va començar tot”.

Enguany, la Mollerussa Drone Party ha comptat amb 140 pilots professionals i ha presentat una millora de les instal·lacions per a que els aficionats poguessin seguir les competicions, entre les quals el I Campionat de Catalunya de Drons de Carreres, amb més comoditat. A més, també es van estrenar la MDP Kids, pensada per a que els nens tinguin el primer contacte amb els drons, i una zona de simuladors.