El Deusto Drone Team guanya la Smart Drone Challenge amb un dron que identifica zones d’aterratge

El dron de l’equip basc ha estat la millor solució per al repte de l’ajuda humanitària

12 juliol 2017 – La competició Barcelona Smart Drone Challenge, celebrada els dies 8 i 9 de juliol, va presentar la seva primera edició amb un repte enfocat a resoldre problemes del camp de l’ajuda humanitària amb solucions basades en les tecnologies dron.

Els membres del Deusto Drone Team amb el seu prototip

 

Hi han participat equips universitaris de la UPC i la Universitat de Deusto, els quals van exposar les seves idees la tarda del dissabte al Circuit de Catalunya i van realitzar la demostració de vol pràctica el diumenge al matí al ParcMotor de Castellolí.

Després d’analitzar els projectes participants, el jurat va proclamar guanyador a l’equip Deusto Drone Team. Els estudiants, de la Facultat d’Enginyeria de la Universitat de Deusto, van presentar un projecte de vehicle aeri no tripulat de baix cost que identifica zones d’aterratge i retorna a la base en cas de perdre la connexió, de manera que no es perd ni el vehicle ni la càrrega que transporta.

A banda de la competició, els organitzadors van presentar la pròxima edició i la web del concurs, on s’anirà afegint tota la informació relativa al Smart Drone Challenge 2018 per a tothom que hi estigui interessat.