El DroneWorld Fest tanca la seva primera edició amb un gran èxit d’assistents

Els dies 9 i 10 de setembre, 800 afeccionats als drons de tota Europa es van reunir a Castellbell i El Vilar per gaudir de la primera edició d’aquest festival pioner

15 setembre 2017 – El Drone World Fest tanca la seva primera edició amb l’assistència de 800 afeccionats dels UAV vinguts d’arreu d’Europa que es van reunir a la zona esportiva de Castellbell i El Vilar. Durant tot un cap de setmana varen poder gaudir de la seva afició, competint en lligues d’habilitat, assistint a tallers, escoltant xerrades de ponents, veient exhibicions i sobretot compartint experiències i coneixements.


La iniciativa pionera ha estat liderada per l’empresa catalana membre de Catalonia Smart Drones FlyAway, amb ja llarga experiència en organització d’esdeveniments amb els drons com a protagonistes, i pel YouTuber Rafael Cruz. L’associació de drones amb seu a Rubí Xdron s’ha bolcat en l’organització aportant 25 voluntaris que han fet possible la logística de l’esdeveniment. Per primer cop s’ha reunit en un sol lloc a tantíssims aficionats a l’ús lúdic-recreatiu dels drons, un ús fins ara oblidat pels organitzadors de fires i esdeveniments.

En un sector tecnològic en constant creixement, l’ús recreatiu és fonamental per la seva popularització i per la conscienciació de la societat en els usos correctes. Cal tenir en compte que per tenir bons professionals cal tenir una bona base d’usuaris com a hobby.

El sector català va estar representat en l’esdeveniment per altres membres de la comunitat dron catalana com Andreu Ibáñez, president de l’associació Lleidadrone, qui va presentar el projecte Lleidadrone Lab, i per David Matanzas, CEO de l’empresa AIRK, qui va poder mostrar als assistents totes les bondats dels models de drones que la seva empresa fabrica.

És remarcable que els ajuntaments cada cop aposten més per aquest tipus d’esdeveniments que aglutinen vessants lúdiques, tecnològiques i educatives, com a oferta d’oci en els seus municipis.