El Govern impulsarà el clúster català de visió per computador

Una delegació conjunta de la Generalitat i el Centre de Visió per Computador (CVC) ha viatjat al Canadà, país líder i pioner en intel·ligència artificial.

Notícia original de SmartCAT.

28 de setembre 2018 – El Govern impulsarà el clúster de la visió per computador a Catalunya, que estarà format per empreses, centres tecnològics, universitats i altres agents d’aquest sector, tal com ja ha fet amb altres ecosistemes de tecnologies digitals avançades com ara la Internet de les Coses (IoT Catalan Alliance) o els drons i les solucions smart amb tecnologia dron (Catalonia Smart Drones).

L’objectiu principal de crear aquest clúster és establir una estratègia conjunta amb els diferents agents que participen en el sector que permeti aprofitar sinergies, coordinar accions, complementar-se per abordar projectes comuns i aprofitar al màxim les possibilitats de recerca i desenvolupament de la intel·ligència artificial a Catalunya.

Així ho va anunciar el passat 22 de setembre el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, David Ferrer, des de Montreal (Quebec), on va encapçalar aquesta setmana una delegació conjunta de la Generalitat i del Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB, entitat que forma part de Catalonia Smart Drones. L’objectiu de l’anunci va ser conèixer de primera mà i establir relacions de col·laboració amb els principals agents públics i privats de l’ecosistema quebequès i canadenc d’intel·ligència artificial i visió per computador.

L’impuls d’un clúster de visió per computador de Catalunya forma part de l’aposta decidida del Govern català per la investigació i el foment a Catalunya de tecnologies disruptives a través del “Programa de recerca i innovació en tecnologies digitals avançades” dins del marc de l’estratègia SmartCAT, que té per objectiu aconseguir que el país esdevingui un pol internacional en tecnologies digitals.