El Govern prioritza el 5G, l’administració digital i l’impuls del sector tecnològic en els nous contractes TIC

El Govern de la Generalitat ha tret a concurs quatre licitacions per un valor estimat de 889 milions d’euros amb la voluntat de generar oportunitats en el creixent sector industrial TIC de Catalunya

Notícia original de SmartCAT

05 de setembre 2018 – El Govern va acordar dimecres passat autoritzar el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), adscrit al Departament de Polítiques Digitals, a licitar els serveis de comunicacions de veu (mòbil, fix i numeració especial), el manteniment de les aplicacions actuals i part dels centres de processament de dades (CPD) de la Generalitat de Catalunya.

5G: una prioritat de Govern i de país

En els plecs de la licitació del nou contracte de comunicacions de veu s’ha fixat l’impuls del 5G com una prioritat del govern i de país. En aquest sentit, es prioritza que el proveïdor disposi de projectes d’innovació en 5G en desenvolupament a Catalunya en el moment de la licitació.

El Govern aposta perquè la Generalitat de Catalunya sigui pionera en l’aplicació de tecnologia 5G. Així, es valorarà els licitadors que presentin projectes d’innovació en 5G aplicats dins la mateixa Administració. L’objectiu és que la tecnologia impacti en els diferents àmbits del Govern i doni resposta tant a necessitats actuals com nous serveis i projectes dels diferents departaments.

El conseller de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, ha explicat que “és una de les licitacions més important de la legislatura i del Departament. No només pel valor estimats que és de 889 milions d’euros; sinó per l’impacte ciutadà, pel servei al ciutadà i al teixit productiu del país i pel sector tecnològic”.

Més competència i més concurrència del sector TIC

Pel que fa al contracte de manteniment de les aplicacions de la Generalitat, valorat en 624 milions d’euros, el Govern ha volgut prioritzar la concurrència i la competència dins les empreses tecnològiques de Catalunya. L’objectiu del Departament és potenciar el teixit industrial del sector TIC com un sector clau en l’economia del país i motor de creació d’ocupació. Avui el sector TIC està format per 15.000 empreses que donen feina al 5% de la població ocupada de Catalunya.

Amb aquesta voluntat, la licitació del contracte de manteniment d’aplicacions preveu 20 lots de servei -en l’anterior licitació n’eren 11– per tal d’afavorir l’entrada d’un major nombre de proveïdors. Per evitar concentracions en mans de pocs proveïdors, s’han limitat les adjudicacions per part d’un mateix licitador a un màxim de 6 contractes.