El projecte HYCOS de GeoNumerics combat el canvi climàtic amb drons

GeoNumericsGEOSAT i Telespazio France han finalitzat la campanya de recol·lecció de geo-dades per mesurar l’erosió de la costa Atlàntica a Cap Ferret, França. Les proves s’han basat en el concepte patentat mapKITE de Geonumerics.

3 d’octubre 2018 – Els dies 20 i 21 de setembre, el projecte HYCOS va donar per finalitzada la seva darrera campanya de proves amb un tàndem format pel sistema Mobile Mapping System (MMS) de l’empresa francesa GEOSAT i per un dron equipat amb sistemes de navegació i sensors remots, operat per Octocam-maps. L’objectiu del projecte era recollir simultàniament geo-dades 3D aèries i terrestres per comparar-les amb una prova similar realitzada el mes de març. D’aquesta manera, el projecte HYCOS pot abordar la hibridació de mètodes de multiplataforma, multiresolució i observació (amb satèl·lit, drons i mapatge mòbil) per mesurar l’erosió de la costa Atlàntica francesa. Així, HYCOS es transforma en una més de les aplicacions de mapKITE, la innovadora tecnologia de mapatge 3D per terra i aire patentada per GeoNumerics.

Les proves van cobrir específicament l’àrea del Cap Ferret, situada entre l’oceà Atlàntic i la Badia d’Arcaishon, on l’erosió natural combinada amb tempestes severes durant l’hivern els últims anys han creat una zona particularment inestable i perillosa. El projecte ha despertat l’interès de les autoritats, la premsa i la televisió locals.

Per conèixer tots els detalls tècnics de les proves realitzades per GeoNumerics, en col·laboració amb GEOSAT, Telespazio France i Octocam-maps podeu llegir l’article complet (en anglès) aquí.