El projecte Medea guanya la final catalana de l’European Satellite Navigation Competition

La solució guanyadora és un receptor de posicionament en temps real precís i assequible desenvolupat per l’empresa Rokubun.

 

Notícia original per SmartCAT.

26 de setembre 2018 – El projecte Medea, de l’empresa Rokubun, ha estat el guanyador de l’edició d’enguany de la final catalana de l’European Satellite Navigation Competition (ESNC), que cada any premia als millors productes, serveis o idees que fan servir la navegació per satèl·lit.

Medea és un receptor de posicionament en temps real que, a més, assegura una gran precisió a uns preus accessibles. Els seus responsables, Isaac Hoyas i Xavier Banqué, van poder presentar-ne un prototip als assistents a l’acte de lliurament de premis, que es va celebrar el passat 19 de setembre a l’edifici MediaTIC de Barcelona.

Hoyas i Banqué van rebré un xec de mil euros i gaudiran de més de 50 hores de tutoria per part de diversos experts, un estudi complet de patentabilitat, un espai de coworking i el viatge a la cerimònia de lliurament de premis ESNC 2018 que es farà al desembre a Marsella.

Els altres finalistes van ser el projecte World Police, un software d’alerta a la policia pensat per a turistes i que ja funciona a Ucraïna, i l’aplicació Tango, una plataforma de recol·lecció, transmissió i anàlisi de dades telemètriques.

La trobada també va servir per constatar que la competició catalana s’ha col·locat entre les deu que més propostes han rebut a nivell europeu i que la navegació per satèl·lit pot influir en sectors tant diversos com l’automoció, les infraestructures o l’agricultura.