El sector català de solucions smart amb drons participa a l’Smart City Expo World Congress impulsat per SmartCAT

Catalonia Smart Drone disposarà d’un espai d’exposició i d’una zona de vols exterior on, mitjançant diferents activitats, donarà a conèixer els serveis i solucions smart amb drons aplicades a diversos àmbits com ara la gestió d’emergències, el control urbanístic o el manteniment d’instal·lacions.

12 novembre 2015 – Catalonia Smart Drone, l’embrió del que vol ser el clúster de la indústria catalana de les solucions smart amb drons, participarà a la cinquena edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), la fira internacional de les smart cities que se celebrarà del 17 al 19 novembre a Fira de Barcelona Gran Via.

Aquesta serà, de fet, la presentació pública d’aquest grup de treball format per empreses, centres tecnològics, universitats i altres agents impulsors d’aquest sector que va néixer fa uns mesos a l’empara de l’estratègia SmartCAT del Govern català, que li dóna suport a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació perquè tingui una presència rellevant dins del SCEWC 2015.

El grup Catalonia Smart Drone participarà a la fira amb un espai d’exposició, una zona de vols exterior i diverses activitats que tenen per objectiu donar a conèixer els serveis i solucions smart amb drons aplicades a diversos àmbits de les ciutats intel·ligents, com ara la gestió d’emergències, el control d’actuacions urbanístiques, la gestió del paisatge, l’anàlisi de la contaminació, el manteniment d’instal·lacions o la promoció turística, entre d’altres.

A l’espai d’exposició, i durant els tres dies de la fira (del 17 al 19 de novembre), tres empreses i un centre tecnològic integrants del grup (Hemav, Catuav, Mdrone i Eurecat) i dos projectes (Ranger Drone i FAED Drone) exposaran els seus productes i serveis.

Pel que fa a la zona de vols exterior, habilitada amb una xarxa de seguretat entre els pavellons 1 i 2 de la Fira de Barcelona Gran Via, acollirà la tarda del dimecres, 18 de novembre una cursa demostrativa amb tecnologia FPV (First Person View), amb què els pilots controlen a distància els drons mitjançant unes ulleres connectades via ràdio i a través de les quals poden veure en directe el que capta la càmera incorporada al dron. Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de Lleidadrone, servirà per mostrar el vessant lúdic de la indústria dels drons i, alhora, la tecnologia FPV, que és molt utilitzada en aplicacions per a emergències, inspecció i altres.

El mateix espai de vols serà l’escenari, el matí del dijous 19 de novembre, d’una demostració contínua dels diferents drons que les empreses hauran presentat a la zona expositiva.

Finalment, el dijous 19 per la tarda, a la zona de conferències de la fira (Congress Area) i dins dels anomenats Side Events, es duran a terme dues sessions en què diversos experts presentaran projectes, solucions i serveis amb drons relacionats amb les smart cities. Aquestes conferències comptaran amb la participació del  director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, i de representants de les empreses i centres tecnològics Hemav, Catuav, Mdrone, Geonumerics, Sitem, Urban Design & Computing Lab i Eurecat.

Sobre la indústria dels smart drons

El sector dels smart drons ja és una realitat i es troba en contínua evolució: es preveu que el seu mercat a escala mundial superi els 8.000 milions de euros en els propers tres anys, amb creixements anuals superiors al 20%.

A Catalunya, ja disposem d’empreses capdavanteres en aquest sector, així com de centres tecnològics, universitats i d’altres agents impulsors d’aquesta indústria que, agrupats sota la marca Catalonia Smart Drone, promouen el sector de serveis i solucions smart amb drons al país.

 

Font: premsa.gencat.cat