El sistema de detecció d’incendis DANTE es proclama guanyador de l’ESNC Catalonia Challenge 2017

El guanyador del capítol català participarà a la final europea que tindrà lloc a Tallinn, Estònia, el proper 7 de novembre

18 octubre 2017 – Durant la tarda d’ahir es va celebrar al Mobile World Centre de Barcelona el lliurament de premis de l’edició catalana de l’European Satellite Navigation Competition(ESNC). El projecte DANTE: Digital Alarm Network and Tracking Equipment, presentat per Luís Crespo i desenvolupat amb l’objectiu de detectar incendis forestals, es va proclamar guanyador de la competició.

El sistema DANTE permet instal·lar equips autònoms de vigilància d’incendis a baix cost que detecten, mapegen i inicien tasques d’extinció en cas d’incendi forestal.

La victòria que es concreta en un paquet de beneficis entre els quals hi ha una estada d’incubació de tres mesos al Business Incubation Centre de l’Agència Espacial Europea a Barcelona o un estudi complet de patentabilitat del projecte. El guanyador català tindrà també la oportunitat de participar en la final europea del repte, la qual tindrà lloc a Tallinn, Estònia, el proper 7 de novembre.

Els finalistes del concurs van ser els projectes “Training Flight Recorder”, de Federico Pfaffendorf, i la plataforma Qrioscity, presentada per Agustí Sobrequés.

 

L’ESNC fomenta des de l’any 2004 l’emprenedoria espacial. Hi han participat centenars de projectes de 90 països i s’han premiat més de 270 idees. Aquest any, la competició s’ha centrat en el desenvolupament de solucions que utilitzin el sistema satèl·lit europeu Galileo. Aquest sistema ofereix cinc vegades més precisió que GPS, GLONASS o COMPASS, el que es tradueix en només 10 centímetres de marge per als usuaris comercials.

La cerimònia de lliurament de premis va comptar amb la ponència del director d’Enginyeria de Serveis Galileo, European Space Agency, el Sr. Rafael Lucas, qui va posar els assistents al dia de les possibilitats que oferirà el sistema Galileo de posicionament i navegació d’ús civil.