Els productors de remolatxa d’Azucarera es sumen a l’agricultura de precisió amb Hemav

La nova plataforma Layers d’Hemav, llençada el maig de 2018 mitjançant Agroteo, ha ajudat a optimitzar el cultiu de prop de 300 agricultors al sud d’Espanya.

Notícia original d’Hemav.

24 d’octubre 2018 – Un grup d’agricultors de la zona sud d’Espanya han pogut provar la nova plataforma d’agricultura de precisió d’Hemav, que en aquesta primera campanya s’ha ofert en versió beta i gratuïta a tots els interessats.

L’eina Layers, dissenyada per Hemav, ofereix una informació via satèl·lit actualitzada cada 5 dies sobre estrès hídric, contingut de nitrogen foliar i informació sobre el vigor vegetatiu de cada parcel·la. Per a la comoditat dels usuaris, aquesta informació es pot visualitzar des de qualsevol lloc.

Charo Guerrero, agricultora d’una petita explotació, destaca que gràcies a l’eina pot conèixer en detall les necessitats hídriques de la parcel·la abans de prendre decisions. “És una eina fàcil de fer servir i es pot veure setmanalment el comportament dels cultius i les seves carències”, comenta José Maria Pacheco, gerent de l’empresa Agrofontanal.

Des que es va llençar Layers al mes de maig, la tecnologia s’ha anat perfeccionant gràcies a l’experiència dels productors en el seu ús. Igualment, s’ha ofert als socis d’Agroteo de la zona nord per a la campanya 18/19.

Per tal de desenvolupar correctament el nou servei, Azucarera ha designat un equip tècnic encarregat d’acompanyar i escoltar els agricultors, afinant així els resultats que ofereix la plataforma.