Els resultats del desè Baròmetre del CTecno mostren la bona salut del sector TIC català

Els resultats de l’informe indiquen que la retenció de talent és un dels principals reptes de les empreses en un sector que avança amb bones perspectives de futur

08 d’agost 2018 – El desè Baròmetre del Sector Tecnològic de Catalunya, realitzat anualment pel Centre Tecnològic de Catalunya (CTecno) es va publicar a mitjans de juliol en un esdeveniment on es van presentar els resultats d’aquest estudi de referència basat en enquestes a més de 1.000 empreses. A més a més, com a complement de les enquestes l’estudi inclou entrevistes a 10 líders d’opinió i experts del sector.

El Baròmetre indica que actualment hi ha a Catalunya 15.077 empreses dedicades a les TIC, les quals donen feina a més de 111.600 persones. L’estat de salut del sector és molt positiu, ja que durant l’any 2017 un 54,7% de les empreses han incrementat la seva facturació, i la xifra encara augmenta aquest any, quan sis de cada deu esperen superar els ingressos de 2017.

Pel que fa a la contractació de treballadors i treballadores qualificats, un 35,9% de les companyies van augmentar la seva plantilla durant el 2017, i més de la meitat, el 53,8%, espera fer noves contractacions enguany.

Tot i les previsions positives per les empreses participants en el Baròmetre, aquestes consideren que un dels reptes pendents és trobar i retenir el talent. Les empreses enquestades apunten a causes com els sous poc competitius (68,7%) i les condicions laborals menys atractives que en altres indrets (51,6%).

En relació amb la contractació, resulta interessant recalcar que les empreses demandants de tecnologia cada cop incorporen més professionals TIC a les seves plantilles. Un 39,9% d’aquestes companyies ja han fet el pas durant el 2017, i un 15,8% ha manifestat la seva intenció de contractar-ne properament. La formació digital és també una de les novetats dels darrers anys, i a Catalunya la meitat de les empreses enquestades ja està invertint en aquestes accions formatives.

Podeu consultar el Baròmetre complet aquí.