Flying Free Films, innovació per volar ben alt

Des de Catalonia Smart Drones fem un resum de les jornades del passat Mobile World Congress 2017 i presentem els membres de la comunitat que hi van assistir

Barcelona, 30 maig 2017 – El 2014, tres socis van crear Flying Free Films per treballar amb drons al sector audiovisual (publicitat, televisió, cinema, documentals) i a l’industrial (revisió d’obres o seguiment d’infraestructures). Amb un equip d’alta tecnologia, van iniciar les seves activitats cobrint necessitats audiovisuals amb drons fets a mida que milloraven l’estàndard. El juliol del mateix any, però, es va regular per primera vegada, i de forma molt restrictiva, el mercat dels drons a Espanya. Aquestes limitacions van dur a Flying Free Films a ampliar la seva oferta amb nous serveis com el CableCam o l’estabilització d’imatge.

FlyingFree Films presentant els seus serveis al MWC

Flying Free Films ha apostat per potenciar la innovació. Allà on no poden volar amb drons, utilitzen el CableCam. Es tracta d’una càmera penjada entre dos punts mitjançant d’una corda vuit vegades més forta que l’acer, que suporta una pressió horitzontal de 300 kg i s’instal·la ràpidament. La càmera obre punts de vista que fins ara no es podien aconseguir i ofereix infinitat de plànols i recursos. L’estabilització de la imatge s’aconsegueix amb gimbals (suports que permeten que les càmeres pivotin) de tres eixos que corregeixen el moviment i neutralitzen el seu efecte o el de factors ambientals externs com el vent.  

Flying Free Films treballa majoritàriament per productores de televisió, cinema i publicitat, però també fa revisions tècniques per Copcisa, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya o el Grup Agbar. Per aquest tipus de tasques, aconsegueix la informació requerida amb aproximacions ràpides, sense riscos ni necessitat d’aturar el servei. 

L’empresa es planteja obrir oficines internacionals. Després d’experiències professionals a l’estranger en condicions laborals favorables, pressupostos menys ajustats i una legislació més laxa, creuen que pot ser una bona aposta empresarial.

Podeu veure una mostra dels treballs de FlyingFree Films seguint aquest enllaç.