SITEP, un referent tecnològic en la gestió territorial

Des de Catalonia Smart Drones fem un resum de les jornades del passat Mobile World Congress 2017 i presentem els membres de la comunitat que hi van assistir

Barcelona, 16 maig 2017 – SITEP són una vintena de professionals amb perfils multidisciplinaris amb més de 20 anys d’experiència en sistemes d’informació geogràfica (GIS) i la implementació de projectes d’I+R+D, sempre amb una vessant territorial. El 2015 entren al sector dels drons desenvolupant i dissenyant projectes a mida i adequant-se a les necessitats del client, tant de l’administració pública com del sector privat. Ferran Torres, enginyer de vendes de SITEP explica que els drons han estat una oportunitat per ampliar negoci mantenint el vessant territorial que caracteritza a l’empresa: “Els drons són una eina per aconseguir informació, però aquesta és només una part del procés. Amb el mobile mapping s’obtenen unes dades de qualitat, però s’ha de mostrar la informació de forma que tingui interès pel client i l’ajudi a prendre decisions”.

SITEP ofereix solucions innovadores i integrals que van des de la conceptualització del servei i la implementació a la seva explotació. L’empresa treballa a àmbits diferents com l’inventariat, la inspecció i el manteniment d’infraestructures, donant resposta a emergències a zones sensibles de contaminació química o suport als cossos de bombers en un incendi.  

Un dels principals avantatges que els suposa treballar amb drons és la possibilitat d’aconseguir imatges en temps real i situar-les sobre un mapa geoposicionades. Durant actuacions com la revisió del perímetre d’un incendi extint, la utilització de drons redueix riscos i costos.

Des de SITEP valoren molt positivament la iniciativa Catalonia Smart Drones, una plataforma que els dóna més visibilitat, permet estar en contacte amb altres entitats i comprovar l’estat del sector, especialment amb la presència a l’estand Catalonia Drones que la Generalitat de Catalunya va situar al passat Mobile World Congress 2017.