Solpi, Make&Learn i Telespazio gaudeixen d’un dia de proves al BCN Drone Center

Les tres empreses membres de Catalonia Smart Drones han acudit al centre de vol de Moià gràcies als tiquets gratuïts als quals tenen accés tots els associats

25 octubre 2017 – En els últims sis mesos, tres dels membres més recents de la comunitat catalana del sector dron han pogut fer ús dels passis gratuïts que Catalonia Smart Drones ofereix a les entitats afiliades.

Aquests tiquets permeten als membres accedir durant un dia al BCN Drone Center, un espai de proves únic a Catalunya dedicat en exclusiva als vehicles aeris no tripulats. En total, quinze membres ja han pogut realitzar proves de vol, estudis de sensòrica, formacions i altres activitats a les quals es dedica aquest centre de 2.500ha situat a la localitat barcelonina de Moià.

A finals de maig, SOLPI, empresa especialitzada en visió per computador i imatge hiperespectral, va dedicar el seu tiquet a estudiar la integració d’un nou sensor hiperespectral en un dels drons del BCN Drone Center. Aquest sensor és la base per una nova càmera amb 25 bandes multiespectrals que ha desenvolupat l’empresa. Aviat, comenten des de SOLPI, es podrà operar des de l’aire per primer cop i ampliar així el potencial comercial d’aquesta nova càmera, la qual està destinada a serveis de teledetecció per a projectes científics i d’agricultura de precisió.

Membres de SOLPI al BCN Drone Center

Durant el mes de juliol, l’empresa de formació tecnològica i maker Make&Learn va assistir al BCN Drone Center amb un grup d’estudiants de casal d’estiu per realitzar una sessió de presentació sobre tecnologia a l’aula, un vol de demostració i una visita a les instal·lacions.

Finalment, durant el mes d’octubre l’empresa Telespazio va participar en un programa de proves de vol realitzat al centre de Moià per analitzar el potencial dels satel·lits EGNOS juntament amb l’ESSP (European Satellite Service Provider) i CATUAV. L’objectiu és comprovar com beneficia EGNOS al sector dron i fins a quin punt és útil la millora en precisió i fiabilitat que aporten aquests satèl·lits. El programa ha consistit a repetir vols idèntics amb EGNOS i sense per poder certificar l’impacte que tenen les correccions en cada vol i en l’operació comercial de drons en general. Un cop analitzades totes les dades s’emetrà un informe amb recomanacions tant a operadors com a fabricants de drons.

L’equip de Telespazio realitzant proves de vol