Combinen Intel·ligència Artificial, robòtica i Internet de les Coses per millorar la capacitat de les empreses de prendre decisions més informades

El centre tecnològic membre de Catalonia Smart Drones ha presentat les seves solucions durant el congrés IoT Solutions World Congress 2019.

Notícia original d’Eurecat.

24 d’octubre 2019 – El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) combina tecnologies com la Intel·ligència Artificial, la robòtica i la Internet de les Coses (IoT) en múltiples àrees, com la gestió de l’aigua, la indústria, el sector agroalimentari, l’energia, la mobilitat i l’aeronàutica, per contribuir a la capacitat de les empreses de prendre decisions més informades per incrementar la seva competitivitat.

Per mostrar les solucions desenvolupades, Eurecat està present a la fira IoT Solutions World Congress, un esdeveniment que se celebra en el marc de la Barcelona Industry Week, fins al 31 d’octubre.

Les tecnologies facilitadores digitals “obren la porta a la creació de solucions innovadores basades en la combinació d’Intel·ligència Artificial i l’analítica de dades”, contribuint així “a una gestió sostenible basada en anticipar-se a les situacions gràcies a l’anàlisi predictiva de la informació recollida”, explica el director de Tecnologies Digitals d’Eurecat, Joan Mas.

“La integració de solucions permet una gestió i una presa de decisions més precises basades en el nou coneixement obtingut amb les tecnologies”, un fet que “incideix de forma directa en un millor manteniment de les instal·lacions, aprofitament de recursos i capacitació de les persones”, ressalta el director de la Unitat de Sistemes de Gestió Intel·ligents d’Eurecat, Gabriel Anzaldi.

En aquest respecte, la directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Pepa Sedó, destaca que “gràcies a robots autònoms es poden adquirir dades en llocs de difícil accés o que són perillosos per a les persones”.

Robòtica autònoma per a l’adquisició de dades en la gestió d’infraestructures

La companyia FCC i Eurecat han participat, juntament amb les empreses Simtech Design i IBAK, en el projecte europeu ARSI, acrònim anglès de Robot Aeri per a la Inspecció del Clavegueram, que ha dissenyat, creat i provat un dron per examinar la xarxa de clavegueram de Barcelona. El projecte forma part del programa ECHORD++ (European Coordination Hub for Open Robotics Development).

Eurecat pren part també del consorci VIZTA que combina tecnologies innovadores en el camp dels sensors òptics i dispositius 3D de curt, mig i llarg abast per demostrar el seu valor en aplicacions estratègiques en el sector de l’automoció, la seguretat, els edificis intel·ligents, robots mòbils per a smart cities i Indústria 4.0.

Així mateix, el centre tecnològic coordina el projecte europeu Assets4Rail, que durant els propers tres anys aplicarà en el sistema ferroviari innovacions tecnològiques com la visió artificial, els vehicles autònoms i la realitat augmentada, per monitorar possibles defectes dels túnels, així com la geografia i el desgast de les vies i el soroll i les vibracions dels ponts, a fi d’obtenir unes infraestructures i uns vehicles més segurs i rendibles.

Cap a una gestió intel·ligent de l’aigua

En la línia de millorar la gestió de l’aigua, Eurecat participa en múltiples iniciatives com el projecte de recerca i innovació Fiware4Water, que durant els propers tres anys desenvoluparà i assajarà solucions tecnològiques digitals innovadores per a la gestió dels recursos hídrics, basades en eines de Big Data i tecnologies de la informació, que es testaran en entorns reals a les ciutats d’Atenes, a Grècia; Cannes, a França; Amsterdam, als Països Baixos, i Cranbrook, al Regne Unit.

D’altra banda, el projecte europeu SCOREwater, on també participa Eurecat juntament amb l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), el Consorci Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), la pime fabricant de sensors on-line s::can Iberia i l’operador públic municipal de l’aigua, Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA), té com a objectiu principal avançar cap a la gestió prescriptiva per millorar la gestió de l’aigua residual, de pluja i durant inundacions. La finalitat és contribuir a la transformació digital del sector de l’aigua mitjançant diferents casos d’estudi, un dels quals es centrarà a Barcelona, on s’aplicarà Intel·ligència Artificial i Big Data per generar informació sobre els barris.

Veniu a visitar-nos al nostre estand: Hall 2 · estand E557