L’innovador sector català dels drons torna al MWC

Catalonia Smart Drones ha comptat per tercer any consecutiu amb un estand propi al hall de noves tecnologies NEXTech, situat al pavelló 8 de la Fira de Barcelona Gran Via.

05 març 2019 – Catalonia Smart Drones, el clúster especialitzat en el sector dels UAV promogut per la Generalitat de Catalunya, va tornar a ser al MWC Barcelona en una edició a la qual han assistit més de 109.000 visitants de més de 198 països. La Drone Zone del Hall 8 va ser, de nou, l’espai escollir per presentar els productes i solucions dels membres de la comunitat. 

10 empreses i entitats del sector dels drons han pogut participar en la fira gràcies al suport del Govern de la Generalitat. Al mateix espai també es podien conèixer els projectes innovadors dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals que es desenvolupen amb vehicles aeris no tripulats.

Cadascuna d’aquestes empreses i entitats van aprofitar la cita per presentar novetats i promoure el coneixement del creixent sector dels drons a Catalunya.

AIRK

AirKDrones va mostrar la seva línia educativa amb un dron de terra que serveix com a eina per aprendre electrònica i física a aules de secundària i batxillerat. L’empresa també va ensenyar la seva línia industrial  amb un sistema d’accessoris i sensors per a drons, modular i fàcilment intercanviable, que permet modificar el vehicle en funció del servei.

BCN Drone Center

El BCN Drone Center va ser al MWC per promocionar les possibilitats del seu espai a Moià, una de les 10 úniques zones de proves dron en exteriors del món, amb un espai aeri de 25 km2 i 4 hectàrees de camp de vol per a realitzar formacions, proves de cobertura o cursos especialitzats per a pilots i professionals del sector.

Dronpixel
/ Blaupixel

Dronpíxel, la divisió especialitzada en audiovisuals amb UAV de Blaupixel, va presentar al MWC un Concept Drone de disseny propi. Es tracta d’un dron inflat amb heli, mogut per plaques solars flexibles, amb bateria modular i impulsat per turbines que l’empresa ha desenvolupat juntament amb l’enginyeria gironina XIU-rdi.

Eurecat

El centre de recerca tecnològic Eurecat va promoure durant el MWC la seva divisió de drons i el servei de desenvolupament d’UAVs especialitzat en interiors, zones de difícil accés, com túnels o xarxes de clavegueram, i sense comunicació amb l’exterior. Així mateix, va presentar un projecte que assajarà l’ús de drons per augmentar la seguretat ferroviària.

FlyAway Services

FlyAway va introduir els visitants al congrés en el seu projecte educatiu . Es tracta d’utilitzar la dronótica educativa per a treballar les competències bàsiques mitjançant la tecnologia que ofereixen els UAV, especialment la intel·ligència artificial.

DDC – Drones de Carreras

Drones de Carreras van ser al MWC presentant les competicions de drons que organitzen durant l’any a Catalunya, com la Mollerussa Drone Party. Pròximament, podrem tornar a viure l’emoció de les curses FPV amb la Drones n’Roses, que tindrà lloc el cap de setmana del 10-12 de maig i serà puntuable per al campionat de Catalunya.

SITEP

SITEP va arribar al MWC19 per donar a conèixer els seus serveis i l’innovador projecte de vigilància i control d’incendis amb drons 5G que han desenvolupat en col·laboració amb Cellnex Telecom, MásMóvil i la iniciativa 5GBarcelona, que es va presentar als assistents al congrés el dilluns 25.

Freespace Drone Events

Freespace Drone Events, especialistes en esdeveniments d’UAV amb drons gegants (categoria FS500), van portar la Drone World Cup a Barcelona l’estiu passat. Aquest any, presenten la 2ª edició, que tindrà lloc del 28 al 30 de juny al circuit de Les Comes, durant la quan esperen repetir els bons resultats del 2018.

HEMAV

Els companys d’HEMAV van presentar durant el MWC 2019 l’eina de gestió i monitoratge d’agricultura Layers, que permet una gestió i un control total de l’evolució dels cultius i ofereix recomanacions i prediccions per optimitzar-los. També van recalcar la feina de l‘HEMAV Foundation, que col·labora amb entitats com Proactiva Open Arms o la FAO per introduir els drons com a eina essencial en projectes solidaris.

AD Telecom

AD Telecom ens va acompanyar durant aquesta edició del congrés presentant un transmissor per facilitar la connexió a internet entre els drons i els equips i personal que es troben a terra. La connexió permet controlar en temps real el vol i monitorar la imatge o els sensors que conté l’UAV.