Èxit del primer curs internacional sobre detecció remota i fotogrametria del BCN Drone Center

Dubai va ser la seu de la primera edició, organitzada pel centre català i amb la col·laboració de membres de Catalonia Smart Drones

10 abril 2017 – El passat 29 de març va finalitzar a Dubai la primera edició internacional del curs “UAV for Remote Sensing and Photogrammetry” (“UAV per detecció remota i fotogrametria”). El curs, organitzat pel centre català de proves per a drons BCN Drone Center i per la Arabian Gulf University, es va destinar exclusivament a participants de l’Orient Mitjà.

Del 20 al 29 de març van tenir lloc al Centre Internacional per l’Agricultura Biosalina de Dubai sessions teòriques sobre tècniques de detecció remota i fotogrametria combinades amb casos d’estudi, sessions pràctiques realitzades a partir de dades de casos reals i sessions de vol amb drons. Per a l’última jornada, els participants es varen desplaçar a l’edifici Burj Khalifa, el gratacel més alt del món.

L’objectiu de la formació és que cada participant assoleixi el coneixement necessari per a seleccionar el sistema UAV que millor s’ajusti a les seves necessitats, que aprengui a utilitzar correctament les eines al seu abast i a detectar quines tècniques de detecció remota es poden fer servir per obtenir informació de les imatges captades per drons.

El curs va comptar amb ponents procedents de diverses empreses associades a Catalonia Smart Drones com ara el Dr. Ismael Colomina, de Geonumerics; Jordi Santacana i Jordi Salvador, de CATUAV, i el Dr. Fran García-Ruiz, d’AgroMapping.

Vint-i-quatre professionals dels entorns governamental, industrial i acadèmic dels Emirats Àrabs Units, Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman i Aràbia Saudita van assistir a les jornades, de les quals ja se n’està preparant la segona edició.

El BCN Drone Center és un dels deu únics espais de proves per a drons del món. Es troba a la localitat de Moià i compta amb quatre hectàrees de camp de vol i el seu propi espai aeri segregat dedicat en exclusiva als vehicles aeris no tripulats.