StratoTrans: tecnologia per millorar les infraestructures i la gestió del trànsit

StratoTrans és un projecte CERVERA liderat per Exodronics i amb la col·laboració d’Eurecat, CATUAV i Nexiona

 

Notícia original d’Exodronics.

16 abril 2020 – L’empresa membre de Catalonia Smart Drones Exodronics lidera el projecte CERVERA StatoTrans, el qual té com a objectiu produir prototips de drons i plataformes IoT específicament destinats a facilitar la infraestructura de carreteres i la gestió del trànsit.

StatoTrans compta amb la participació de CATUAV i Eurecat, també associades a Catalonia Smart Drones, així com de Nexiona, membre de l’agrupació d’entitats i empreses IoT Catalan Alliance. Durant la reunió de llançament del projecte, celebrada a Mas Vinyoles Hub a principis de març, es van abordar les seves necessitats i requeriments i el CTO d’EXODRONICS, el Dr. Cristian Padró, va aprofitar l’ocasió per presentar el progrés realitzat en la definició dels bancs de proves, un aspecte addicional de la feina desenvolupada per l’empresa amb la Direcció general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat.

Per tal d’assolir les fites del projecte, Exodronics comptarà com a col·laboradors tecnològics amb Eurecat, que s’encarrega del processament d’imatges basat en visió artificial i seguretat cibernètica; CATUAV, que facilita la fabricació de drons, i amb Nexiona, que proveeix la plataforma TIC.

D’acord amb la missió d’Exodronics de proporcionar respostes des del cel, s’utilitzaran drons d’ala rotativa i fixa per a recopilar la gamma de dades d’imatge que s’utilitzaran per desenvolupar algoritmes i proporcionar un conjunt integral de solucions per a la gestió de carreteres i trànsit.

StatoTrans forma part del programa CERVERA del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.