Finalitza la 3ª edició de la formació en drons de Catalonia Smart Drones amb la participació de 24 responsables i tècnics de la Generalitat

El curs, realitzat en col·laboració amb el BCN Drone Center i diverses empreses i entitats associades a Catalonia Smart Drones, ha tingut una durada de tres dies i ha explorat en detall la tecnologia dron i les seves possibilitats en diversos sectors

Barcelona, 25 maig 2017 – Del 23 al 25 de maig la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital ha organitzat la tercera edició del curs de formació en tecnologies dron adreçat a responsables i tècnics de la Generalitat de Catalunya. La formació ha tingut lloc a la seu de la Secretaria i al centre de proves de vol amb drons BCN Drone Center, a Moià.

Assistents al curs durant la sessió del BCN Drone Center

Les 24 places disponibles s’han cobert totalment per personal dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; de Territori i Sostenibilitat; d’Interior; d’Empresa i Coneixement i de Cultura. El curs, realitzat en el marc de l’estratègia SmartCAT, ha explorat les solucions i els sectors que més utilitzen la tecnologia dron a Catalunya.

El curs ha tractat les característiques tècniques de vehicles aeris no tripulats, com ara els sensors o les càmeres; ha aprofundit en la regulació específica i les mesures de seguretat que cal tenir en compte, i ha presentat algunes de les aplicacions més comunes d’aquesta tecnologia, com la fotogrametria, l’agricultura de precisió o el control i la gestió d’incendis, i altres no tan habituals com la gestió del patrimoni natural i cultural.

Els alumnes han pogut realitzar també una part pràctica del curs al BCN Drone Center, on s’han realitzat demostracions de planificació de vol, operacions de drons amb ala fixa, captació d’imatges i post-processat.

El curs ha comptat amb la participació i els coneixements de diverses empreses i entitats associades a Catalonia Smart Drones com GeoNumerics, CATUAV, Flyscan, MDrone, Eurecat, HEMAV, OctocamVision, CVC, Sitem Cartografia, Agromapping i APLITER.