HEMAV, pioners en desenvolupament aeronàutic i operatiu de drons

Des de Catalonia Smart Drones fem un resum de les jornades del passat Mobile World Congress 2017 i presentem els membres de la comunitat que hi van assistir

Barcelona, 1 juny 2017 – Fa 5 anys, a un garatge de Molins de Rei, cinc estudiants d’enginyeria aeronàutica de la UPC van decidir que els drons serien els protagonistes del seu projecte de final de carrera. D’aquest punt de partida va sorgir l’empresa HEMAV. Ara són 70 treballadors i, després d’haver tancat una ronda d’inversió de 3 milions d’euros a finals del 2016, tenen previst ampliar la plantilla fins a 120 persones durant l’any 2017. Es troba entre les 10 principals empreses del món relacionades amb les tecnologies dron, i és la número 1 a Espanya. Tot i que van començar amb la idea de crear drons, aviat es van adonar que tindrien molta competència internacional i van sentir la necessitat de diferenciar-se. Així és com va sorgir la decisió d’oferir el servei de processament de dades i imatges, amb big data i data processing aplicats a l’usuari final.   

Xavier Silva Garcia, co-director general d’HEMAV, durant el MWC 2017

HEMAV és una empresa certificada i homologada per l’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria) com operadora de drons. Té oficines amb espai comercial i taller de drons a Madrid i Barcelona (ubicades a la incubadora de l’ESA a Castelldefels), i gairebé una vintena de delegacions repartides per tot el territori espanyol.

Els drons són l’eina que utilitzen majoritàriament per obtenir dades que després processen i entreguen als clients a través de la plataforma digital Layers, on els clients tenen un usuari per connectar-se online a l’app, i on disposen de la informació processada i visualitzada en capes. Actualment. HEMAV focalitza els seus recursos en quatre grans indústries: agro-ambiental (agricultura i gestió de l’aigua), inspecció (industrial), topografia aèria (construcció) i audiovisual. També compta amb una escola de formació de pilots, la qual va néixer a partir de la necessitat de contractar pilots per cobrir la xarxa d’operacions que ofereixen a les seves delegacions.

Xavier Silva, co-director general i co-fundador d’HEMAV, assegura que volen ser el número 1 a escala mundial: “Aquest és un sector molt nou i fa anys que hi som. Treballem dur per aconseguir-ho. L’objectiu del 2016 va ser triplicar la facturació i ho vàrem assolir. Aquest 2017 és l’any de l’expansió internacional. Tenim presència al Marroc i des de finals del 2016 estem obrint mercat a Portugal i França. Després d’haver fet prospecció a Brasil i Mèxic, tindrem delegació a Mèxic ben aviat”.