Pilots i aficionats es reuneixen a Sitges per celebrar el Dia Internacional del Dron 2019

Diverses competicions de vol i xerrades educatives van protagonitzar aquesta jornada que pretén transmetre les possibilitats d’un sector en expansió a Catalunya

 

10 maig 2019 – Per cinquè any consecutiu, Catalunya va participar en la celebració del Dia Internacional del Dron amb una jornada que va tenir lloc al Poliesportiu Pins Vens de Sitges el dissabte 4 de maig. La diada, dirigida a entusiastes dels drons de totes les edats i organitzada per les associacions Educaires i Race Drone Bar, va comptar amb el suport de Catalonia Smart Drones, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT.

Sota l’eslògan “Els drons són bons!”, aquesta jornada anual té com a objectiu donar a conèixer les diverses aplicacions, tant lúdiques com comercials, dels vehicles aeris no tripulats. Els aficionats que es van acostar a Sitges van poder ampliar el seu coneixement sobre aquests aparells amb activitats, xerrades i presentacions, a més d’experimentar l’emoció de les curses de drons en un espai de vol amb xarxa de 1.316 m2.

El director d’Educaires, Natxo Varona, va oferir una xerrada sobre tecnoètica i ús de l’espai aeri, mentre que les empreses AirK Drone, BocaDrons i Multicopters.cat van animar els assistents amb vols de prova, xerrades sobre els Tiny Drones i tallers de reparació, entre altres activitats.

La celebració va finalitzar amb l’entrega de premis als pilots guanyadors de les curses en les categories Racers de 90 mm a 250 mm i Tiny’s de 0 mm a 75 mm. La victòria va ser pel pilot OriolFPV, mentre que el segon premi va ser per ArDroner09 i el tercer per Deth.

El Dia Internacional del Dron (IDD, per les seves sigles en anglès) és un esdeveniment global que té lloc anualment en més de 50 països i que reuneix a més de 180 entitats amb l’objectiu d’educar en les diverses aplicacions i possibilitats dels vehicles aeris no tripulats i en els beneficis que poden aportar a la societat i la indústria.