Ja hi ha 2.500 operadors de drons habilitats per l’AESA

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria publica la nova xifra d’empreses i pilots registrats i constata un increment del 80% des de 2014

31 agost 2017 – Ja hi ha 2.513 operadors de dron registrats a tot l’estat espanyol. Són les xifres que l’AESA va actualitzar el dia 28 d’agost i que demostren l’augment exponencial en l’interès del mercat per aquesta tecnologia que està revolucionant cada cop més sectors de la indústria.

La llei reguladora de l’ús de drons per a labors professionals va entrar en vigor l’octubre de 2014, moment en el qual només hi havia 31 empreses i pilots aprovats. Avui en dia, gairebé la meitat de tots els operadors registrats per l’AESA es troben a Madrid, Andalusia i Catalunya, on hi ha 345 operadors.

Aerial Insights, empresa membre de Catalonia Smart Drones, exposa en una interessant infografia l’evolució del sector. Destaquen que només durant l’any 2017, el nombre d’operadors registrats ha augmentat una mitjana de 107 operadors al mes. A finals d’any, si la tendència segueix, podem esperar prop de 3.000 operadors.

Evolució

Per comunitat autònoma

Activitat professional

El 99% dels operadors es dediquen a tres camps professionals: la fotografia, la filmació i els aixecaments aeris (topografia, fotogrametria, etc.).

Un sector molt jove

Una de cada tres empreses tenen menys d’un any de vida i són PIMEs o autònoms.

Facturació

Una de cada cinc empreses declara no haver facturat encara pels seus serveis.

 

Podeu consultar la infografia completa en PDF o el blog d’Aerial Insights.