Una trentena de pilots catalans de drons participen en la primera edició de Joc de Drons

EbreDrone organitza la primera exhibició de curses de drons de les Terres de l’Ebre el diumenge 27 d’octubre a Amposta.

Notícia original de l’Ajuntament d’Amposta.

24 d’octubre 2019 – El pavelló firal 1 d’Octubre d’Amposta acollirà el dia 27 la competició Joc de Drons, la primera exhibició de curses de drons celebrada a les Terres de l’Ebre i on participaran una trentena de pilots catalans, alguns dels quals es troben posicionats entre els millors d’Europa. L’esdeveniment està organitzat per l’empresa EbreDrone, membre del clúster Catalonia Smart Drones.

Des de les deu del matí, a l’interior del pavelló es podrà assistir a diferents curses d’exhibició en què els pilots, entre ells quatre de les Terres de l’Ebre, mostraran la seva perícia als comandaments d’aquests aparells a l’hora de realitzar els circuits preparats per a l’ocasió. “És el primer cop que s’organitza una activitat d’aquestes característiques a les Terres de l’Ebre”, assenyala el director de l’exhibició, Josep Bello. A més a més, de 10 a 13 i de 15 a 19 (horari en què estarà obert el pavelló) hi haurà un taller d’iniciació a partir de 8 anys amb diversos instructors de pilotatge de dron i se sortejaran alguns aparells.

Èric Esteban, d’EbreDrone, assenyala que “la intenció de Joc de Drons és convertir les Terres de l’Ebre i Amposta en una seu d’una prova puntuable del Campionat de Catalunya de la Federació Aèria Catalana, de la mà de DDC (Drones de Carreras)“. Esteban també explica que “l’objectiu amb aquest esdeveniment és també donar a conèixer la tecnologia dron i apropar-la al públic en general i, en especial, als més menuts, per aprendre a millorar la seguretat i les infinites possibilitats que ofereixen aquests aparells, que seran una tecnologia clau per millorar les nostres vides en el futur”. En aquest sentit, el mes de desembre EbreDrone presentarà a la Fira de Mostres d’Amposta un prototip propi de dron dissenyat per al sector agrícola.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha agraït la feina d’EbreDrone i l’interès a instal·lar aquest esdeveniment a Amposta. L’alcalde ha posat en relleu la importància d’aquest tipus d’esdeveniments per dotar de contingut el pavelló Firal 1 d’Octubre durant tot l’any. També ha recordat que l’Ajuntament, juntament amb EbreDrone, ha format policies locals en el pilotatge de drons per incorporar aquests aparells com a eines de vigilància.