L’ecosistema dron català es reuneix en el marc del projecte europeu Aerial Uptake

Durant la primera reunió del grup regional català es van presentar els detalls de la iniciativa i es van començar a perfilar idees per promoure les tecnologies RPAS al territori

 

10 gener 2020 – El passat 17 de desembre va tenir lloc a la seu de la Fundació i2CAT, a Barcelona, la primera trobada del grup regional català de parts interessades (RSG, per les seves sigles en anglès) del projecte europeu Aerial Uptake, el qual té com a objectiu promoure l’adopció de les tecnologies dron a través de tres àmbits estratègics: la innovació, el mercat i l’impacte social.

Els assistents a la trobada, entre els quals hi havia els principals agents del sector dron al territori català, incloent-hi empreses privades, membres de l’administració pública, centres de recerca i membres de la societat civil, van treballar conjuntament per aportar els seus punts de vista i les seves propostes de millora en cadascun dels àmbits temàtics que es van tractar.

Els resultats d’aquesta primera reunió es posaran en comú amb la resta de socis europeus del projecte i serviran de punt de partida per a un futur esborrany de polítiques regionals relatives al sector dels drons.

El projecte Aerial Uptake té com a objectiu específic promoure l’assimilació de les tecnologies RPAS mitjançant l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques. Les reunions dels RSG de cada regió participant són clau per a conèixer la realitat territorial i treballar en futures millores. La participació catalana en el projecte està coordinada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT.

Aerial Uptake forma part del programa de cooperació internacional INTERREG EUROPE en el marc de l’objectiu de Cooperació Territorial Europea, finançat conjuntament amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).