Esdeveniment de llançament – Exodronics

El 29 de novembre va tenir lloc al BCN Drone Center la presentació oficial de l’empresa Exodronics, on es va donar a conèixer el projecte empresarial i els seus nous productes.

Notícia original i fotografia d’Exodronics.

19 desembre 2019 – El passat divendres 29 de novembre va tenir lloc al BCN Drone Center, a la localitat barcelonina de Moià, ​​la presentació oficial d’Exodronics. L’esdeveniment va comptar amb la visita de l’Honorable Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Diversos professionals de sector aeri nacional i sectors tecnològics afins van assistir a la presentació.

L’objectiu de l’acte va ser donar a conèixer el projecte empresarial i els seus nous productes, l’aeronau UAV EXO C2 Light i el seu programari EXO Data per a la gestió de dades en temps real.

Durant la presentació, el conseller Jordi Puigneró va oferir una visió actualitzada sobre el context de la creació de noves empreses a Catalunya i la inversió tecnològica dels propers anys. Un cop finalitzada la presentació, els assistents van presenciar una demostració de vol en directe.

Seguint amb la seva evolució, Exodronics plantejarà una ronda d’inversió sèrie A en el segon trimestre del 2020 per finançar nous productes i serveis, així com impulsar la internacionalització de l’empresa.

L’era dels drons

En un moment en què les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions estan modificant de manera global tots els aspectes de la societat i que la seva evolució està permetent desenvolupar aplicacions i eines interactives cada vegada més especialitzades, un dels sectors on ha tingut més repercussió ha estat el dels Sistemes d’Observació Terrestre basats en drons.

Com una nova eina que ve a acompanyar les plataformes existents (els satèl·lits i els mitjans aeris tripulats, com helicòpters i avionetes), els drons aporten avantatges en costos d’inversió i d’operació de resolució espacial, agilitat i resolució temporal, entre d’altres. En aquest sentit, els Drons d’Ala Fixa presenten 4 vegades més productivitat per la seva major autonomia de vol i distàncies operatives, el que els fa especialment indicats per a estudis de grans extensions.

Com neix Exodronics?

El projecte neix el 2018 fruit de l’aliança de CATUAV, amb gairebé 20 anys d’experiència en el desenvolupament d’UAV (Unmanned Aerial Vehicles, o drones), amb Mas Vinyoles Venture Factory (MVVF), experts en el desenvolupament de projectes empresarials tecnològics. El principal negoci d’Exodronics és dissenyar, fabricar i comercialitzar solucions (productes i serveis) per a l’optimització de la gestió de tota mena d’actius i processos territorials mitjançant UAVs i altres tecnologies complementàries per a l’anàlisi de dades.

Una de les línies estratègiques factor clau per a la competitivitat és la inversió en R+D, comptant amb un equip propi, a més de col·laborar amb empreses líders en innovació, centres tecnològics i universitats, el que fa possible el desenvolupament continu de nous productes i solucions.

Exodronics aposta per la modularitat en els drons d’ala fixa, els quals estan assistits per un avançat programari de gestió de dades en temps real i incorporen noves tecnologies com IoT, CV, IA i 5G.