Catalonia Smart Drones celebra la seva sisena jornada anual

Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents abans de fer un balanç de les activitats i noves incorporacions al clúster

20 novembre 2019 – El Canòdrom-Parc de Recerca creativa de Barcelona ha acollit aquesta setmana la sisena jornada anual de Catalonia Smart Drones, la qual va reunir empreses i entitats membres del clúster per analitzar les fites assolides durant aquest 2019 i explorar els nous projectes i oportunitats que s’esperen per al 2020.

El sr. Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents abans de fer un balanç de les activitats i noves incorporacions al clúster durant els darrers 12 mesos.

El Govern aposta pel sector dels drons a través de projectes i cursos de formació

Durant l’any 2019, els membres del clúster han pogut participar en diverses activitats formatives, de difusió, brokerages, congressos com el Mobile World Congress Barcelona, competicions de drons i missions empresarials a altres països de la mà de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta línia, el Govern aposta fermament per aquest sector, promovent projectes amb drons i cursos de formació per als diferents departaments de l’administració, així com impulsant les aplicacions d’aquesta tecnologia en les activitats dels Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra o els Bombers.

Noves normatives i oportunitats

Els nous marcs normatius de la UE en relació amb els RPAS i el futur espai comú de vol U-Space implicaran canvis en la indústria i en les operacions amb drons a tota Europa. És per això que la jornada va comptar amb experts d’Augusta Abogados i CATUAV per explicar als assistents el detall d’aquestes noves polítiques.

Durant la sessió es va presentar també el projecte europeu Aerial Uptake, del qual formen part la Generalitat i la Fundació i2CAT, i que pretén realitzar una transferència de coneixement, experiències i bones pràctiques en l’àmbit dels drons entre regions amb l’objectiu d’incidir en les polítiques públiques i promoure l’acceptació social dels drons.

Finalment, les empreses Grupo Sesé, Deep Solutions, GeoNumerics, Ebredrone, SITEP i Exodronics i la iniciativa InForestDron, del CREAF, van demostrar com els drons i les seves aplicacions són elements clau en l’optimització de sectors com la logística, l’agricultura, la ramaderia, la geologia, l’energia o la gestió de residus, a més de ser aliats essencials en la protecció dels recursos naturals.